Hej Google - vad är nytt?

Från sajten:
image

Google startade sin keynote online för en liten stund sedan och nyheterna som avverkades under första halvtimmen var många – åtminstone på mjukvarusidan och vi berör en del av dessa här i väntan på mer information.

SHED

Smart Home for Entertainment Devices är ett nytt begrepp som står för Smart Home for Entertainment Devices. Detta ska förenkla för andra företag att implementera lösningar från Google till sina egna produkter. De företag som är på bollen redan är följande; Logitech, Samsung SmartThings, LG, Toshiba, Xbox, Vestel, Roku, Panasonic, Telus och Hisense.

Hej Google SHED

Googles API blir tillgängligt för alla som tillverkar set-top boxar och bör möjliggöra en spridning av plattformar som berör underhållning. Det nämndes också att 80 % av hushållen i USA har en uppkopplad tv och konsumerar mer och mer media så att göra sig tillgänglig för fler plattformar är såklart högintressant.


Gentle Sleep & Wake introduceras

Hej Google Gentle Sleep & Wake

Precis som en del andra aktörer som vill göra det smarta hemmet lite skönare så introduceras nu Gentle Sleep & Wake funktioner. Dessa ska simulerardagens rytm med skönt uppvaknande likt soluppgångens ljus och sedan när du ska sova så är det tvärtom-känslan som ska infinna sig. Genom Gentle Sleep & Wake – Launch Readiness ska användaren uppmärksammas på olika funktioner som förenklar din vardag och lägger lite fokus på hälsoaspekten. Du ska kunna dela med dig av egna erfarenheter så andra kan ta del av dessa. Ska lanseras senare under året.


Android 11

Hej Google Links to Home app

En hastig blick på kommande Android 11 visade på förbättringar i operativsystemet som ska förenkla åtkomst för ditt hems smarta produkter. När du ska lägga till nya produkter länkar detta till Google Home-appen där inställning och avancerade inställningar görs. Nytt är att dessutom att ditt konto ska autentiseras för att kunna styra ditt smarta hem för ökad säkerhet och integritet i ditt hem, något som nämndes flertalet gånger under denna keynote.


AppFlip

Hej Google AppFlip

Man pratade även om AppFlip som ska förenkla länkning mellan Google Home och andra tillverkares produkter och plattformar. Detta ska innebära färre klick och vara mer användarvänligt.


Smart Home Logs

Smart Home Logs ska underlätta för dig som är utvecklare vid felsökning och kan nås via Local Home SDK som ska släppas. Här ges även tillgång till olika mätpunkter och analyser vilket hjälper till att förbättra produkterna.


Works with Nest

Förra årets information om att WWN ska migreras till Google Home mottogs lite sådär av användarna. När du väl migrerat ditt konto var du låst till Google Home appen istället för Nest-appen och för en del användare förlorades funktioner via molnlösningar där man länkat samman olika produkter. Nu presenterades lite mer kring vad man vill göra med det tidigare WWN (Works with Nest) och även här är fokus på integritet och säkerhet.

Hej Google Works With Nest

Device Access Console – fokus på säkerhet och dataintegritet. Möjliggör åtkomst, underhåll och kontroll av Nest enheter inifrån partnerappar, lösningar och ekosystem. Ska lanseras inom kort.

Hej Google Device Acdess Console

Home/Away funktionerna ska återskapas i Google Home appen och kunna hantera olika rutiner beroende på om du är hemma eller inte.

Home Routines/Custom Partner Routines innefattar rutiner från partners som kan köras via Google Assistant och Google Home. För att bli partner här krävs årliga kontroller av Google så att fokus ligger på säkerhet och integritet som tidigare nämnts. Ska lanseras nästa år.


Connected Home over IP

Project Connected Home over IP

Som tidigare presenterats (slutet av 2019) ska Project Connected Home over IP förenkla för användarna och att spara pengar åt tillverkarna då de bara behöver hålla sig till ett protokoll. Thread och Bluetooth nämndes som en del av teknikerna som ska användas för att utveckla tekniken CHIP. Mer information kommer löpande under året.

Än så länge har ingen ny hårdvara presenterats men vi återkommer löpande under kvällen.

 

 

3 gillningar

Gött med en sammanfattning på svenska, kollade på eventet ikväll också :slight_smile:
Är lite dragningar för programmerare 15:00 imorgon också och folk som bygger smarta hemmet prylar 14:00 på Fredag är dock slut för ikväll nu

Riktigt bra sammanfattning Micke! :+1:

Finns det fortfarande inga automatiseringar i Google Home?

Har funnits i något år, rutiner.

Testade mycket för knappt 1,5 år sedan och då fanns inte automatiseringar. Bekräftades av experter på forum inkl. här att inget liknande det Homekit har outofthebox då gick med Google att lösa (utan tredjepartsystem).

När jag då testade Rutiner funkade det inte alls. Men bra att det nu finns, tack för besked!

Rutiner håller faktiskt på att rullas ut, ett gäng svenskar har fått det :slight_smile:

Inte på svenska, men nu är det faktiskt dags.

Verkligen på tiden!
Då kanske även Google Home äntligen blir smart… :stuck_out_tongue_winking_eye:

Aha, jag kör alltid allt på engelska. :grinning:

Fick det att fungera igår för första gången, lite skakigt initialt men skönt att det ändå kommer nu.