Hedgehog ska skydda ditt hemmanätverk

Från sajten:
image

I takt med att vi installerar fler och fler enheter på våra nätverk ökar också möjligheten till intrång i dessa. Hackare kan frestas att ta sig in på ditt nätverk och använda dina prylar till mindre kul saker.

Brittiska startupföretaget Hedgehog vill med sin snyggt designade produkt se till att vi är skyddade hemma. Hedgehog (igelkott) är en pryl som är tänkt att med “taggarna” utåt avvärja attacker och andra hot mot vårt nätverk i hemmet. Designen sägs vara inspirerad av den brittiska landsbygden och produkten tillverkas även i Storbritannien.

Använder teknik från Zobi Home Intelligence

Den presenterades på CES2021 och den ska inte bara skydda mot hackare utan även mot osäkra enheter som drabbats av cyberattacker. Med en Hedgehog i hemmet kan du även vara säker på att dina smarta prylar, kameror eller röststyrda högtalare inte beger sig ut på nätet av sig själv och lever djävul.

Hedgehog ska inte misstas för en brandvägg utan den använder maskininlärning för att spåra ovanliga aktiviteter på ditt nätverk och vid upptäckt så stängs åtkomsten till internet ner. Den skannar av ditt nätverk kontinuerligt och agerar vid behov. Även säkerhetshål i ditt nätverk ska kunna upptäckas.

Hedgehog Zobi

Givetvis går det också att aktivera andra integritetsfrämjande åtgärder samt lista och blockera enheter som inte ska kunna få åtkomst till internet. Det finns också möjlighet att via Hedgehog sätta upp ett gästnätverk därhemma utan krav på att du behöver fibbla med lösenord och annat, perfekt för gäster i ditt hem och du är säker på att dina andra enheter inte exponeras på oönskat sätt.

Hedgehog finns att köpa nu från deras hemsida och priset ligger just nu på $135 (rekommenderat pris $340) och den finns i olika färger.

Källa: Hedgehog

En fingbox kopia?

Väntar fortfarande på min, tror på 50% att jag blivit blåst. Skyller på komponent brist.

Iallafall, nånn som har en Fingbox? Tänkte att det kunde vara ett smidigt sätt att se vilka som är i huset, deras mobiler som kopplas upp mot routern loggas.

(Vill inte ha några kameror…)

Gillar inte pre-order… man är ju inte 100 på att den verkligen kommer ut till beställarna… annars hade jag beställt en…