HBO Nordic blev HBO Max (slås ihop med Discovery+ i Europa 2024)

Vi får väl se var detta tar vägen.:man_shrugging:
Men om man tror att Discovery är ett bättre varumärke än HBO undrar man ju lite vad topparna på Warner Media lever i för värld.
Nu skall man ju vara medveten om att alla dessa tjänster har olika priser och ser olika ut i olika delar av världen och det man försöker göra att det blir någon slags helhet världen över.
Men ingen vad jag hört eller sett tycker detta som håller på att hända är något positivt. :grimacing:

1 gillning

Om man hade valet att slänga in Ex on the Beach i HBO Max. Eller Game of Thrones i Discovery+ så hade det ju varit ett relativt enkelt val trots allt.

Det är säkert någon ekonom som kollar på hur många tittare/”tittade timmar” mot kostnad för att spela in materialet och sen kommit fram till att Discovery är så jäkla bra.

Ska kanske tillägga att Discovery+ har visat några av de bästa svenska serierna det senaste året, bland annat ”Mörkt hjärta” och ”Vi i villa”. Sedan är Filip och Fredriks tävlingsprogram ”Alla mot alla” uppskattat av många.

1 gillning

Blir ju skitbra eftersom jag då får en anledning till att säga upp en av strömningstjänsterna...

2 gillningar

Haha har du lämnat din regodgörelse här: Vad kostar alla era streaming- & molnabonnemang?

För att inte nämna attraktiva rättigheter som till exempel Allsvenskan och Superettan i fotboll

Ja, sedan återstår det att se om de förlänger dem efter 2025.

Från sajten:
image

I slutet av 2020 meddelade Warner Bros att alla deras biofilmer under 2021 skulle landa på HBO Max efter 45 dagar men nu har nya vd:n David Zaslav beslutat att detta inte är ekonomiskt försvarbart.

The Batman, Dune, Godzilla vs Kong är några av filmerna som dök upp på HBO Max 45 dagar efter att de hade haft premiär på vita duken men nu har David Zaslav, vd för Warner Bros. Discovery satt stopp för “Popcorn Project” som HBO Max satsning kallades. I ett uttalande säger David att det inte är ekonomiskt försvarbart att lägga ut dyra storfilmer på streamingtjänsten så tidigt.

Han fortsätter med att säga att vissa filmer kan komma att läggas ut tidigare men fönstret på 45 dagar är borta. Ett exempel på att detta redan har skett är att Warner Bros biofilm Elvis som släpptes på bio i slutet av juni fortfarande inte har släppts på HBO Max.

Läs även: HBO Max och Discovery slås ihop.

Via Decider

Trist att se vad som händer med fina HBO.

1 gillning

Från att lansera en så fin tjänst till att halshugga den så snabbt. Trist som tusan =(

Från sajten:
image

HBO Max-appen kommer inom kort få en uppdatering som bland annat lägger till stöd för SharePlay på våra iPhone- och iPad-enheter.

I ett pressmeddelande meddelar WarnerMedia att en uppdatering till iOS- och iPadOS-enheter snart kommer släppas där vi kommer få en shuffle-knapp och iPad-appen kommer få stöd för Split View så vi kan titta på serier och göra annat samtidigt. SharePlay kommer även till appen så nu kan du titta på din favoritserie tillsammans med en vän via FaceTime. Och sist men inte minst så ska det även bli enklare att se vad som är nedladdat lokalt till vår enhet.

Appen ska även få ett uppdaterat gränssnitt med enklare navigation som påminner om hur appen ser ut och fungerar till Apple TV. Än så länge verkar uppdateringen endast rullas ut i USA men den kommer skjutas ut globalt inom kort.

Via MacRumors

En klen tröst i deras pågående misshandel av tjänsten.

2 gillningar

:grimacing:

Det är konsekvent nutella så att säga.

Food Chocolate GIF by Guava Juice

Killgissar lite men kan detta vara ett steg i att Warner inte är intresserade av några sporträttigheter?

Allsvenskan och Superettan tillbaka på C More – Telia köper streamingrättigheter av Discovery (fotbollskanalen.se)

3 gillningar

Kan vara ointresse för lokala marknader.HBO Max slutar med nordiska produktioner

Från sajten:


Comicon i New York gick av stapeln i helgen och tillsammans med mycket annat så visades en första tjuvtitt på kommande Doom Patrol.

Säsong fyra av Doom Patrol börjar visas 8 december på HBO Max och i den nya trailern kan vi se hur Robotman och hans vänner fortsätter att överraska oss. Vi får dessutom uppleva udda karaktärer som framför ett shownummer av Shipoopi. Som nu inte går att sluta nynna på, precis som efter säsong fyra av Family Guy för en herrans många år sedan.

Via: HBO Max Youtube.