Har WiZ en egen säkerhetskamera i rockärmen?

Från sajten:
image

WiZ som primärt gjort sig kända för smart belysning ser ut att vilja bredda sortimentet. Uppgifter om en smart säkerhetskamera har dykt upp hos amerikanska FCC.

Det är tyska hemsidan Hueblog som hittat uppgifter om att WiZ kan ha en egen säkerhetskamera på gång. WiZ är mest kända för sin smart belysning och företaget har samma ägare som Philips Hue, vilket är Signify. De ljuskällor och armaturer som säljs under varumärket WiZ kräver ingen hub utan ansluts till det befintliga wifi-nätverket i hemmet och de säljs också till en lite lägre prislapp än vad Philips Hue gör.

WiZ Indoor Camera

Dokument hos amerikanska FCC (Federal Communications Commission) handhar alla ansökningar kring elektroniska produkter som så småningom ska börja säljas på den amerikanska marknaden. Här brukar också de första tecknen på nya produkter dyka upp vilket är fallet med WiZ Indoor Camera. I nuläget är det bara denna skiss som dykt upp så troligtvis får vi se mer, antingen officiellt eller inofficiellt så småningom.

Det kan vara så också att WiZ vill ha en egen produkt när säkerhetskameror väntas bli en av de större produktkategorierna att få stöd för Matter. Detta väntas presenteras i version 2.0 som vi troligtvis får se mer om under första halvåret i år.

Källa: Hueblog