Har Google en ny Chromecast på gång?

Från sajten:
image

Det ser ut som att Google arbetar på en ny, uppdaterad version av Chromecast with Google TV. Hemsidan 9To5Google har hittat ett projekt vid namn Boreal.

Chromecast with Google TV har funnits ute på marknaden i lite mer än ett år nu. Den har inte officiellt lanserats i Sverige men kan köpas via en olika återförsäljare. Nu ser det ut som att en ny version med stöd för mer lagring och stöd för avkodnings-codecen AV1 är på gång, något som nuvarande version inte stöder. Det är amerikanska hemsidan 9To5Google som hittat ett projekt vid namn “Boreal” vilket antas vara en uppföljare till nuvarande produkt. Enheten kör Android och kodnamnet “Boreal” har dykt upp lite här och där enligt hemsidan. Den verkar köra samma mjukvara som Chromecast with Google TV men utöver detta har inga andra specifikationer hittats.

Då den version som finns ute på marknaden nu är relativt färsk så väntas inte en uppdatering inom kort. Den nya versionen kan mycket väl komma att släppas bredvid nuvarande då det säkert finns en marknad för denna utöver en ny version.

Har du Chromecast with Google TV och upplever du att det begränsade lagringsutrymmet är ett problem?

Källa: 9To5Google

Nej men att den är lite lite långsam.

Har en, men den används sällan, sitter i sovrummet till den tvn. Kommer bara till användning när hustrun ockuperar vardagsrums tvn med Hollywood fruar :joy:

Dock så kör jag alla streamingtjänster där, och visste inte ens att det var begränsat utrymme på den? Hur tar det slut?