Har du upptäckt svenska elscootern Husqvarna Skutta?

Från sajten:
image

Marknaden för elscooters har utökats med ett svenskt bidrag. Nya Husqvarna Skutta är framtagen för det urbana pendlandet.

Husqvarna Skutta är en ny elscooter framtagen för pendlare i städerna som snabbt och enkelt vill komma från ett ställe till ett annat. Skutta utmärker sig genom att ha en modern design som avviker en del från dagens elscooters. Den är tillverkad i lättviktsaluminium och har en patenterad mekanism för att enkelt kunna fällas ihop. Ståplattans höjd är endast 90 millimeter vilket ska göra den enklare att manövrera i olika situationer.

Husqvarna Skutta drivs av ett 36V Li-Ion batteri som ser till att den borstlösa och underhållsfria motorn tar dig framåt. Batteriet laddas fullt på 4 t immar och 20 minuter och designen på det löstagbara batteriet innebär att det enkelt kan ersättas med ett fulladdat vid behov. Det finns tre olika lägen; Pedestrian, Economy och Sport för olika situationer. Skutta ska vara lättmanövrerad med gas via tummen och den har en minimalistisk panel, inbyggd ringklocka och integrerad LED-belysning samt dubbla trumbromsar. Kapslingsklassen är IPx4.

Enligt uppgift ska Husqvarna Skutta finnas tillgänglig hos återförsäljare av Husqvarna Motorcycles Urban Mobility men tillgång kan variera från land till land.

Källa: Husqvarna

Galleri

1 gillning

1550 euro
verkar inte vara laglig i sverige?
rated power 350w max 1000w
ser fin ut annars

15 papp?

Jisses, kan inte vara många sålda där…

Snarare 17,5k med dagens eurokurs. Helt sjukt egentligen.

1 gillning

Är det Husqvarna mc som tagit fram den så är det tveksamt om den kan kallas svensk?

Även om det hade varit 10k hade det varit sjukt dyrt. Vem inbillar de sig ska köpa denna?

Håller med. 5k vore ett mer rimligt pris.

Det står Made in Europe på deras hemsida

Jag tror de fortfarande ägs av KTM, så Europa stämmer, men svenskt? Nja snarare österrikiskt.