Här är ölburken som gör en perfekt skumkrona

Från sajten:


Tänk dig om det gick att få till en sådan där underbar skumkrona på ölet du köper på Systembolaget. Om ett bolag i Japan får bestämma så är vi kanske snart där.

På vissa pubar går det knappt att se någon skumkrona utan det är mer som en vit, blöt disktrasa som ligger där och skvalpar medans på andra ställen är det som att det ligger ett fluffigt moln på toppen av det iskalla ölet som bara väntar på att få fastna på vår överläpp. Att få till det sistnämnda hemma från en burköl är inte helt lätt. Så det japanska bolaget Nendo har tagit fram en helt ny aluminiumburk som de kallar foam can.

Istället för en “flärp” som vi är vana vid så finns det två på deras burk och tanken är att du börjar med den som är numrerad med siffran ett och genom att den bara är öppen till hälften så skapas en koncentrerad trycknivå vilket kommer att göra bubblorna vaknar till liv och skapar ett fluffigt, härligt skum. När du är nöjd med andelen skum så öppnar du den andra “flärpen” märkt med en tvåa och häller upp resten av ölet. Om denna genialiska burk faktiskt kommer köpas upp av något bryggeri återstår att se men vi håller tummarna för det är ju faktiskt smått genialt.

Källa: Nendo

1 gillning

Eller så har de bara en widget i burken som i Boddington och Guinness.

Är väl en liten plastboll det där? Inte så miljövänligt?

Nej, men det blir en härligt gräddig skumkrona.

Engelsmännen föredrar lager utan skumkrona medan Tyskarna älskar en skumkrona. På en Engelsk pub ska man fylla glaset ända upp till bredden sedan tar ibland bartendern en raka och tar bort det lilla skum som bildats. I Tyskland låter man ofta ölen stå en liten stund så skumkronan tjocknar och sjunker lite, då toppar man upp. Kul med olika tradition med samma dryck.

1 gillning

Skumkrona?? Jag dricker ju helst direkt ur burken, mindre disk och det blir så meckigt med glas i baksätet. :rofl: :rofl:

1 gillning