Här är nya Jönssonligan - fyra år efter senaste fiaskot

Från sajten:
image

Nästa jul kommer en ny Jönssonligan-film ha biopremiär med ingen mindre än Robert Gustafsson som Charles-Ingvar “Sickan” Jönsson.

“Se upp för Jönssonligan” som släpptes 2020 blev rejält sågad och har i skrivande stund ett Imdb-betyg på 4,0. Inte ens Henrik Dorsin eller David Sundin lyckades rädda den filmen och det kändes som att det var dags att ge upp med att hitta en ensemble värdig att fylla 80-talets skor. Men skam den som ger sig! Redan efter 3 år så har SF Studios och FLX presenterat nästa Jönssonligan för oss. Charles-Ingvar “Sickan” Jönsson spelas som sagt av Robert Gustafsson, Vanheden av Jonas Karlsson, Dynamit-Harry av Anders Jansson samt Doris spelas av Jennie Silfverhjelm. Det här sammanfattningen av handlingen för filmen:

Efter år på flykt återförenas Sickan med Vanheden, Harry och Doris för en ny kupp. Planen, tajmad in i minsta detalj, är att stjäla ett komplett T-Rex-skelett från Naturhistoriska museet och sälja det till den skrupelfrie affärsmannen Wall Enberg för 320 miljoner kronor. De har dock inte räknat med Rigmor Gren, en åldrad kriminalare, besatt av idén att ställa Jönsson inför rätta innan hon själv går i pension.

Nya “Jönssonligan” har alltså premiär under julen 2024 och beskrivs gå tillbaka till den klassiska filmseriens själ men i en nutida kontext. Vi får helt enkelt hoppas på att SF Studios och FLX har en riktigt bra och fungerande plan.

Via: Feber

Källa: Pressmeddelande