Här är iPadOS 17

Från sajten:
image

iPadOS får uppdateringar av widgets och låsskärmen.

Widgets blir mer interaktiva. Gör ändringar direkt. “Vi tror att dessa interaktioner med widgets kommer att göra hemskärmen så mycket kraftfullare.”.

Nu kommer du att kunna anpassa låsskärmen så att den blir lite mer personlig, användbar och snygg. Man kan välja en bild ur sitt personliga bibliotek, en dynamisk uppsättning bilder som avlöser varandra under dagen eller ett Live Photo som ger en jämn slowmotion-effekt varje gång man väcker sin iPad. Du kan välja mellan uttrycksfulla typsnittsstilar och färger för visning av datum och klocka samt skapa unika uttryck med emoji och färgkombinationer som man gillar. Även liveaktiviteter kommer till iPadOS.

 

Använd Autofyll på PDF-filer, även på dokument som skannats med kameran. Det blir enklare att fylla i uppgifter i en pdf-fil. iPadOS 17 använder maskininlärning för att identifiera fält i en pdf, så att man snabbt kan mata in uppgifter såsom namn, adresser och mejladresser från Kontakter. Det blir enklare att jobba i pdf:er med hjälp av Autofyll, en funktion som identifierar och fyller i formulärfält. Anteckningar erbjuder nya sätt att göra markeringar och samarbeta i pdf:er. Meddelanden har fått en del uppdateringar och du kan nu skicka video- och ljudmeddelanden med FaceTime. Appen Hälsa kommer till iPad med interaktiva diagram.

 

Widgets blir interaktiva i iPadOS 17 så att du faktiskt kan utföra åtgärder med ett enda tryck. Du kan till exempel tända i taket eller spela en låt direkt från en widget.
Interaktiva widgets finns nu på låsskärmen och hemskärmen så att det är enkelt att till exempel byta låt direkt i widgeten utan att behöva öppna hela appen.

Användare kan lämna ett röst- eller videomeddelande i FaceTime när mottagaren inte svarar.
Användare som ringer FaceTime-samtal kan nu även uttrycka sig med hjärtan, ballonger, fyrverkerier, laserstrålar, regn och andra effekter. De nya effekterna aktiveras med enkla gester och kan också användas i tredjepartsappar för videosamtal.

Den nya uppdateringen av tvOS 17 ger oss möjligheten att använda FaceTime på hemmets största skärm. Med funktionen Kontinuitetskamera kan du starta ett videosamtal direkt från Apple TV eller välja att starta det på iPad och sedan skicka över det till din Apple TV. Funktionen Centrerat get en bättre inramning och följer även med när användaren rör sig runt i rummet.

Safari har fått uppdateringar som ger oss profiler kan så att du dela upp ditt surfande i olika ämnesområden, till exempel för jobb och privat. Varje profil har en sin egen historik, egna cookies, flikgrupper och favoriter.
Med privat surfning kan du nu låsa det aktiva fönstret med Face ID eller Touch ID och man har även lagt till skydd för spårning mellan olika sajter. Sökupplevelsen blir ännu bättre med mer relevanta sökförslag som är lättare att läsa.

Appen Hälsa kommer till iPad med iPadOS 17, så nu kan du se din hälsoinformation på nya, detaljrika sätt. Appen har optimerats för iPad och Favoriter har fått ett nytt utseende. Du kan också ta del av din hälsodata via Trender, Höjdpunkter och detaljerade interaktiva diagram. Nu kan du med iPad också hålla koll på och hantera dina läkemedel, använda Cykelkoll, logga ögonblickskänslor eller sin sinnesstämning för dagen, visa tillgängliga journaler från flera olika vårdinrättningar och mer.

Betaversionen av iPadOS 17 för utvecklare är tillgänglig för medlemmar från och med idag och en offentlig betaversion kan laddas ner nästa månad . Nya iPadOS 17 kommer i höst som en gratis uppdatering till iPad (sjätte generationen och senare), iPad mini (femte generationen och senare), iPad Air (tredje generationen och senare), iPad Pro 12,9 tum (andra generationen och senare), iPad Pro 10,5 tum och iPad Pro 11 tum (första generationen och senare).

2 gillningar

Bra, jag var för ett tag orolig att min iPad Pro 11" tredje generationen skulle börja bli för gammal. Nästan så att jag för ett tag sedan glömde att det var en Apple-pryl jag sitter med som uppdateras länge.

1 gillning