Hands On - Destiny 2: Shadowkeep

Från sajten:
https://teknikveckan.com/hands-on-destiny-2-shadowkeep/


image

Destiny kom till en början att definiera det hopplösa målet att ta first person shooter-genren till något som liknar ett MMORPG. Där kontrollerna och den ständiga kampen om att erövra nya vapen och övrig loot samt det konstanta grindandet blev bra men där berättelsen föll platt.

Med Destiny 2 försökte man och även lyckades göra den något mer gripande men det har hela tiden handlar om den ensamma hjälten som slåss emot ett mörker utan dess lika där alla andra misslyckats. Jag har saknat känslan av att mänskligheten håller på att repa sig och försöker ta kommandot i solsystemet. Att stöta på andra guardians som hoppar runt bakom ett berg här och där har inte skapat den känslan.

Nu var det dags att sätta sin tilltro till det fjärde och senaste tillägget vid namn Shadowkeep. Vi åker tillbaka till månen som varit lite off sedan de första uppdragen i Destiny 1. Just månen var väl aldrig så rolig att studsa runt på med tanke på dess fem nyanser av grått. Där har Bungie dock varit så förutseende att färga de flesta nya element rött, allt i från byggnader till fiender. Fiender är numera Nightmares som är allt för livaktiga avbilder av Crotas söner och lite annat löst Hive.

Det är ett känt grepp i Destiny att återanvända gamla fiender och göra om dem lite – vad som däremot inte är riktigt lika vanligt är att vi nu äntligen får känslan av att det är flera som är ute och krigar. Vi har en rad datorstyrda skriptade skepp och datormedspelare som hjälper till i striden och inledningen känns faktiskt som det Bungie-skapade Halo.

Att börja spela Destiny 2 igen blir roligt med Shadowkeep och om det beror på att Bungie nu är ensamma om licensen efter att ha brutit sig loss från Activision eller om det bara blev så här återstår att se med kommande tillägg. Klart är dock att Destiny 2 kommer bli en långlivad plattform att verka på med tanke på att man gjort om spelet till Free-to-play där det mesta ingår förutom de absolut senaste tilläggen.

Det här kommer bli spännande att följa.

Shadowkeep finns att köpa till för 35 euro för PC via Steam, 349 kronor för Playstation 4-versionen via PS Store och 399 för Xbox One-versionen.