Hands On av OnePlus 7 Pro - Antiflärp FTW!

Från sajten:
Hands On av OnePlus 7 Pro - Antiflärp FTW! | Teknikveckan

Vår initiala tveksamhet om OnePlus gör rätt i att gå upp någon tusenlapp i pris för att kunna konkurrera med flaggskeppsmobilerna från Huawei, Samsung och Apple fick sig en rejäl lavett i samma ögonblick som vi lade våra mobilvana fingrar på OnePlus 7 Pro.

Formen är mer eller mindre identisk med nyss nämnda flaggskepp och även färgerna är i mångt och mycket lånat från dem. Men varför göra annorlunda när man kan göra det bra.

Unikt är dock avsaknaden av flärp, droppe eller något annat som skymmer överkanten av skärmen. Nu kommer frontkameran upp ur höljet. Det går nästan omöjligt snabbt för kameran att komma ut och sedan snabbt igen. Den gillar dock inte om du leker med den för mycket och påminner vänligt men bestämt om du gör det en si så där 10 – 15 gånger i snabbföljd genom att växla mellan bak och frontkamera. Det är så här rent och fint en telefon skall se ut.

Den andra stora nyheten för att vara OnePlus är dess kameror som visserligen använder samma delar som resten av mobilindustrin men man har lyckats fila till mjukvaran så bra att den endast slås av P30 när det kommer till att ta bra bilder.

Vi kan växla mellan vidvinkel, den traditionella wide angel på 48 megapixlar och en zoomkamera med 3 gånger optisk zoom. Av någon outgrundlig anledning går det inte att filma med något annat än standardkameran. Utöver den nackdelen fortsätter OnePlus vägra induktionsladdning. Slutligen saknar den officiell klassning för att klara ett bad men här har OnePlus insinuerat att den klarar sig minst lika bra som andra mobiler med så kallad IP-klassning men att man sparat pengar på att inte officiellt certifiera den.

OnePlus Pro 7 kostar från 7900 kronor och har du inte behov av Huawei P30 Pros 5 gånger zoom och antagligen bättre mörkefoto samt filmning i vidvinkel så är det här ett ganska så självklart köp.

I Sverige kommer mobiler i OnePlus 7-serien att säljas på OnePlus.com samt hos Telia, Telenor, Webhallen, NetonNet, CDON och Dustin. (Flera är affiliatelänkar)

3 gillningar

Haha vafan, snyggt i slutet :joy::joy:

2 gillningar

Hahahaha