Händer inget med Ikeas rörelsesensor i HomeKit

Jag har två rörelsesensorer från IKEA, men ingen av dem vill förstå sig på mina automatiseringar i homekit. Tex så har jag ställt in 4% ljus i badrummet under natten och en till för 70% under dagen, men det verkar den inte förstå sig på. Har även testat att ställa in det för att endast gälla specifika timmar, men det fungerar inte heller.

Det konstiga är att det har fungerat tidigare, men varken rycka strömmen till hubben eller uppdateringar har hjälpt.

Tips? Är en återställning det enda som kvarstår?

Jag hade liknande problem och fick återställa rörelsesensorn. I Ikea appen så har jag inga lampor kopplade till rörelsesensorn för då tar det över homekits automationer.

Intressant. Menar du att du inte har någon lampa i samma grupp i Ikeas app?

Jag använde sensorn för att aktivera lampan, så det kommer jag inte ifrån då jag inte har något annat att aktivera lampan, om den nu inte går att i efterhand ta bort sensorn och sedan lägga till den igen nu när lampan är aktiverad.

Ja jag har lampor i andra grupper som jag sen styr i homekit. Så det behövs en extra Ikea-fjärrkontroll att koppla Ikea-lamporna till. Har inte riktigt förstått om man kan justera ”rörelsesensorfunktionen” i Ikea-appen (det verkar vara med reglagen på sensorn man styr funktionen).
Kopplade jag en lampa till rörelsesensorn så gick den igång hela tiden och jag vill bara att den ska gå igång vid vissa tidpunkter. Vissa tidpunkter vill jag att lampan ska lysa konstant och då gick Ikea in och tände och släkte fast jag inte ville det.

Tack för info! Jag testar nu och ser om det funkar, annars får jag återställa sensorn och låta den vara i en egen grupp så kanske det gör susen.

Sen kan man ju tycka att detta är en bugg som IKEA borde ta tag i, om det nu även löser det för mig.

Det verkade inte fungera efter att jag återställde sensorn och lade den i en egen grupp. Då släcktes inte lampan trots att automationen säger att den ska släckas efter 4 minuter. Fick i alla fall paira sensorn med lampan igen för att det ska fungera någorlunda.

Har nu mailat ikea och frågat hur katten de har tänkt.

Edit: tror det fungerar nu när jag placerade lampan och sensorn i samma grupp i Ikeas app. Kanske var det återställningen som löste det.