”Hajen” gör succé på bio 47 år efter premiären

Från sajten:


Hajen gjorde att Hollywood började släppa storfilmerna på sommaren efter dess succé och visar sig fortfarande vara väldigt populär på bio.

Visst att filmen fick lite hjälp på traven med att det var årliga National Cinema Day i USA. En dag där biljettpriserna på bio sänks till tre dollar. Sedan kanske det hjälpte att biograferna ekar tomma med storfilmer sedan pandemin senarelade många produktioner som egentligen skulle ha rullat på biograferna nu. Sedan kanske det hjälpte ytterligare med att filmen faktiskt visas i IMAX och 3D.

Men det tar faktiskt inte något ifrån att Hajen var tionde mest sedda biofilmen under lördagen i hela USA. Under helgen drog den in ungefär 2,6 miljoner dollar på biograferna – 47 år efter att den hade premiär för första gången. Hajen hade även nypremiär i veckan här i Sverige och även om du har sett den hundratals gånger innan så kan den bara bli bättre i IMAX.

Via: The Verge

1 gillning

Första hajenfilmen tycker jag är kanon! Dom andra efter är la sådär vill jag minnas. Var la någon film dom försökte få till med 3D? Man fick med några glasögon med olika färg i glasen eller vad det var!

De där brillorna du har lagt in som en bild är från TV-piraterna.
Kom ihåg att jag tyckte det var grymt coolt när jag var liten.

2 gillningar

Mina ligger tryggt på foten av min iMac.

1 gillning

Det var en hel drös med filmer som kom ut vid den tiden med 3D. Sett några skräckfilmer och annat med det. t.ex Friday the 13th Part III och någon del av A Nightmare on Elm Street. Kikar man på dom filmerna idag ser man att dom är annorlunda filmade.