Hamburgerkedjan Max har gått från att finnas på ett fåtal ställen till att nu öppna restaurang efter restaurang och igår lämnade grundaren jordelivet.
Curt Bergfors startade sin första restaurang i Gällivare 1968, 19 år gammal och fler restauranger blev det. Efter tre år fick restaurangerna namnet Max och Sveriges första hamburgerkedja kom till världen. Spolar vi fram till idag så finns det hela 142 restauranger i Sverige och 29 till i andra länder. Curt har stått som huvudägare och styrelseordförande fram till hans död och hans son Richard Bergfors är sedan tidigare koncernchef och VD.
Curt avled i Miami, Florida omgiven av sina närmaste och vi får tacka Curt för att han gett oss alla ett och ett annat mål mat genom åren.
Verkligen! McDonalds stänger rätt många restauranger här i Stockholm och det känns som Max är snabba på att plocka deras gamla lokaler. Alltid fullt med folk oavsett tidpunkt känns det som också.
Jag käkar typ aldrig köttburgare på Max.
Mina favoriter är Spicy Chicken, Fiskburgare & Plant Beef.
Däremot känns det som Max har lite väl många olika burgare i sin meny så det är svårt att få en överblick.
Gillade när de hade (har?) LCHF-burgare - mycket kött och sallad. Men sedan hittade jag deras mycket goda kycklingsallad. Min enda kritik är att det inte går att lägga till 3 gånger så mycket kyckling. Går endast att plus:a på en gång.
Jag gillar burgare men att äta det typ varannan dag som vissa verkar göra är inte min grej.
Men att grilla några högrevsburgare hemma med lite tillbehör är ju riktigt gott.
Beror på vart man äter. Finns en burgare som är en av de godaste jag ätit och den kan man köpa på det något överprisade Flippin. Den heter Cricket och innehåller:
En Colorado-klassiker. Cream cheese, egeninlagd rödlök och jalapeñosamt karamelliserad lök.
Jag äter väldigt sällan ute, gäller både snabbmat och restauranger. Kan inte se att det är riktigt värt pengarna. Många restauranger är trånga, har undermåliga stolar och hög ljudnivå. Inget som jag uppskattar.