Gröna Lund meddelar att Jetlines framtid är osäker

Från sajten:
image

Gröna Lund publicerade ett pressmeddelande idag där de berättar lite mer om olyckan kring Jetline som resulterade i att en person omkom och flera andra skadades.

Haverikommissionen utreder fortfarande olyckan som skedde den 25 juni 2023 där den främre bärarmen på tågets första vagn kollapsade. Det framgår att den främre bärarmen först kollapsade på högra sidan så hjulenheten föll av och sedan skedde samma sak på vänstra sidan. Detta resulterade i en kraftig inbromsning som gjorde att säkerhetsbyglarna öppnades upp för tre personer så de flög ut ur åkattraktionen. I pressmeddelandet framgår det att bärarmen som kollapsade var ny och monterades på tåget i mars 2023. Den var inspekterad och godkänd i efterkontroller och varför den faktiskt kollapsade vet inte Gröna Lund ännu utan de inväntar fortfarande haverikommissionens rapport.

Framtiden för Jetline är fortfarande inte satt men Gröna Lund säger att den inte kommer tas i drift under 2024 och om den kommer tas i drift någonsin igen är fortfarande oklart. I olyckan omkom en kvinna och flera andra skadades och totalt hade tåget plats för 14 passagerare men tre platser var tomma. Haverikommissionens slutrapport kommer presenteras i maj/juni 2024.

Via pressmeddelande

Det är direkt löjeväckande att haverikommissionen ska ta ett helt år på sig för att presentera sin rapport. Bedrövligt.