Gröna Lund gör en 360 och tar tillbaka entrébiljetten

Från sajten:
image

Gröna Lund införde Ticket-to-Ride-biljetten under pandemin där man betalade för både entré och åk i samma biljett och det var enda alternativet för besökare men nu har Gröna Lund ändrat sig och gjort det billigare att besöka parken igen.

Det där med Ticket-to-Ride var nog inte helt genomtänkt och gjorde nog att många drog sig för att besöka Gröna Lund – undertecknads släkt gjorde även exakt detta. Om man ville ha en mysig dag på Gröna Lund men inte har lust att åka något så fanns det inga alternativ. Alla behövde betala för inträdet kombinerat med ett åkband och Gröna Lund har nu ändrat detta koncept. Under våren nästa år kommer det gå att köpa enbart en entrébiljett om man antingen bara vill gå runt i parken eller spela femkamp. En entrébiljett kommer kosta från 100 kronor och Gröna Kortet kommer komma tillbaka för att se alla sommarens konserter för 395 kronor.

I och med pandemin behövde vi begränsa antalet gäster i parken och därför införde vi en biljett som inkluderade både entré och åk. Nu när verkligheten ser annorlunda ut och när hushållen har det tufft ekonomiskt, vill vi sänka tröskeln för ett besök. Många har saknat möjligheten att bara kunna lösa entré och därför återinför vi det. Gröna Lund ska vara till för alla, säger Jan Eriksson, vd på Gröna Lund.

Gröna Lund har även beslutat att alla som har fyllt 65 år går in gratis och barn mellan 0-3 år går in gratis och åker även helt gratis. Ticket-to-Ride som biljettform kommer dock leva kvar för den som vill ha entré, åka fritt och ha ett jetpass så man kan gå före kön. Det kommer även säljas åkkuponger och åkhäften nästa år.

Källa: Pressmeddelande

Kostar det verkligen bara 395kr för att kunna se alla konserter?

Japp!

Det var ju sjukt prisvärt.

Snart är det gratis. :joy::joy::joy:

Det är det verkligen, synd bara att det är så satans trångt där inne om det är stora artister som kommer. Omöjligt att ens se något typ.

1 gillning

395 kronor för att se alla sommarens konserter, ja tack! :slight_smile: Bra pris!

Du får vara där när dom öppnar

Hoppas de ändrar i Furuvik också, känns ju ovärt att betala för de karusellerna som finns när bara dottern åker :stuck_out_tongue:

Barnen, mellan 13 och 27 köar redan från morgonen för att få bra platser. Men så är det ju på nästan alla konserter.

Så är det! Bara så satans trångt på grönan jämfört med en konsert på en arena.

1 gillning

Så var det på Liseberg innan Coronan men under den så införde man att man var tvungen att köpa en konsertbiljett för 50:-.
Det har man behållt för man upptäckte hur mycket trevligare det blev för folk att slippa stå satans trångt på konserten.
Tycker blev mycket bättre efter de införde det.

360?

Gjorde de inte en 180?

Om man gör en 360 snurrar man ju bara ett varv och fortsätter i samma riktning igen.. :grin:

En 270 blir ju annars som ett tvärkast! :nerd_face::joy:

Det är väl bara i Göteborg de flyttar ett varv? :joy::joy: Hittar ut själv.

Haha I mitt huvud lät det rätt då jag tänkte att de gör en 360 och går tillbaka till hur det var. Men nu känner ju jag att det inte blev helt lika bra i rubriken som det lät i huvudet :joy: