Gör ditt titthål till kamera med nya Ring Door View Cam

Från sajten:
Gör ditt titthål till kamera med nya Ring Door View Cam | Teknikveckan


image

Uppkopplade kamera-tillverkarna Ring släpper idag Ring Door View Cam och erbjuder därmed möjligheten att montera en kamera i titthålet för din dörr.

Det betyder att det finns en diskretare lösning än ringklockor med inbyggd kamera som finns på marknaden. Den batteridrivna Door View Cam känner av rörelser och skickar notiser om någon står utanför din dörr. Den spelar in i 108p och du kan se vad som händer i mobilen.

Enheten består av två delar, en som du sätter på insidan av dörren och en utanför, dessa kopplas sedan ihop genom det gamla titthålet. Det är fortsatt en ganska stor lösning och den påminner om vanliga Video Doorbell från Ring men nu hamnar den mitt i dörren i stället.

Ring erbjuder numera sekretesszoner som gör att du kan skärma av saker som din kamera inte får eller bör filma så att du kan kombinera säkerhet med andras integritet. Det är ej lagligt att exempelvis filma grannens eller kommunens tomt. Däremot är det inget som säger att du inte får installera den på din lägenhetsdörr.

Priset blir 1999 kronor och säljs bland annat hos Ring själva och Webhallen.

Hur var det med denna (och övriga produkter från Ring), stödjer de HomeKit? Tycker jag hittar dubbla budskap gällande det…

Nepp, utlovat sedan år tillbaka men helt stendött :frowning:

Damn…på alla deras produkter?

De har utlovat det på Ring DoorBell Pro och Spotlight Cam, inga andra.

Men fortfarande inte infriat sitt löfte?

Nej - många kameratillverkare som har problem att infria det, är antagligen Apple som ändrat något som gör att man avvaktar, antagligen Allt du behöver veta om HomeKit Secure Video

Möjligt men det scenariot är nytt, kameratillverkarna har inte implementerat HomeKit trots flera år gamla löften.

2 posts were merged into an existing topic: Allmänt dålig stämning