Gör din rullgardin lite smartare med Cleverio från Kjell & Co

Från sajten:
image

Nu går det även att göra dina äldre rullgardiner lite smartare tack vare Kjell & Co. Deras Cleverio Smart gardinkontroll är en prisvärd lösning för eftermontering.

Att göra sina rullgardiner smartare är något som allt fler tittar närmare på och nu finns även Cleverio Smart gardinkontroll. Själva idén är inte ny, vi har sett den hos bland annat Aqara tidigare och den är avsedd för rullgardiner med kulkedja. Montera denna och slipp dra i kedjan för att styra dina rullgardiner hemma.

Cleverio Smart gardinkontroll har stöd för Google Home och Amazon Alexa. Med smart schemaläggning kan användaren anpassa öppning och stängning utifrån egna preferenser. Utöver att kunna kontrollera rullgardinen med mobiltelefonen (appen Smart Life) eller röststyrning finns även en fjärrkontroll som medföljer i kitet. Det finns också fysiska knappar på själva enheten vilket även detta förenklar styrningen.

Kitet levereras med nätadapter, fjärrkontroll (2032-batteri, medföljer) installationsmaterial (plugg, skruvar och dubbelhäftande tejp) samt adaptrar för olika typer av lin- och kulkedjesystem

Tekniska specifikationer Cleverio Smart gardinkontroll:

  • Nätadapter: 100-240 V
  • Ingång motor: 12.6 V/1 A DC
  • Anslutning: Wi-Fi 2.4 GHz
  • Maxlängd rullgardin: 2.5-3.5 m
  • Maxvikt rullgardin: 7 kg

Just nu har Kjell & Co kampanj på Cleverio Smart gardinkontroll fram till den 3 november 2022 och priset är 549 kronor (ord pris 599 kr).

Källa: Kjell & Co

Tack för tipset. Beställde två. Någon som har dem och testat få in dem i Home Assistant? Vad jag sett är Cleverio Tuya i botten så antar att det går att få till.

Svar på min egen fråga. Man konfigurerar med Tuya Appen, den synkas då automatiskt till Google Home och styrningen funkar kanon. Home Assistant fungerar också bra med Tuya IOT integrationen.

Enkel och billig styrning av befintliga rullgardiner :+1:

2 gillningar