Googles Stadia får webbutik

Från sajten:
https://teknikveckan.com/googles-stadia-far-webbutik/


image

Googles streamingtjänst för spel har precis blivit med webbutik. När det lanserades förra veckan kunde vi bara köpa genom mobilappen. Detta är den andra uppdateringen av funktioner på kort tid och för några dagar sedan aktiverade man Google Assistant-knappen på den fysiska handkontrollen som går att köpa till.

Stadia har fått ett blandat mottagande, rent tekniskt fungerar det bra att spela spelen via molnet via Chrome på datorn eller Chromecast Ultra på teven men kritik har riktats mot betalmodellen. Det är otydligt för många huruvida det är en streamingtjänst för spel som vi köper eller om det är en prenumerationstjänst.

Svaret på den frågan är att det är en streamingtjänst för spel som vi köper och äger. Men vi får betala en månadskostnad om vi vill spela i 4K i stället för 1080P och gör vi det får vi även lite gratisspel som just nu är Destiny 2, ett litet äldre Tomb Raider-spel och Farming Simulator.

Gratisstjänsten är inte heller igång och vi är därför tvingade att använda Pro-tjänsten med sina 99 kronor i månaden + kostnader för spelen. Kostnader som just nu generellt sätt är något högre än att köpa dem via andra onlinebutiker.

Adressen till webutiken är stadia.google.com/store.