Googles smarta högtalare kan snart användas som handsfree

Från sajten:
image

Fler och fler smarta lösningar finns i våra hem. Så varför inte använda dessa på även andra sätt?

Högtalare?

Googles högtalare, både med och utan skärm är även utrustade med mikrofoner. Detta har vidareutvecklats till en ny funktion som just nu finns för en begränsad skara.

Just nu finns funktionen att ringa med högtalarna i Australien, Kanada och USA det gör dock inte att ta emot samtal på samma sätt. Detta utan att använda en telefon som mellanhand.

En operatör i Australien erbjuder sina kunder att kunna både ringa och ta emot samtal direkt i högtalarna. Det enda som ska krävas är att ens telefonnummer är kopplat till högtalarna.

Handsfree

Telstar är just nu den enda operatören som erbjuder tjänsten. Deras kunde har fått information som beskriver hur de kan koppla sitt nummer till upp till 10st smarta Google högtalare. Alla enheter kommer att ringa vid samtal. Detta ska fungera helt utan att en mobiltelefon närvarande. Den skulle kunna vara trasig eller slut på batteri och högtalarna skulle ändå fungera som handsfree.

Verkligheten

Skulle detta vara en ny verklighet så skulle det alltså ringa i hela “huset” vid varje samtal. Vem som helst skulle kunna svara eller avvisa samtalen och såklart även kunna höra hela samtalet. Som en ny typ av hemtelefon kanske denna funktion skulle passa men jag skulle nog inte vilja ha den längre än kanske en vecka.

Framtiden

För alla där ute som tycker idén låter super kan det även påpekas att alla högtalarna även kommer att ringa om du inte är hemma. Så helt genomtänkt kanske detta lilla projekt inte direkt är. Så bor du inte ensamma kan kanske allt ringande göra andra parter galna på dig :)

Om denna funktion blir en hit eller ej får helt enkelt tiden utvisa. Om sedan funktionen dyker upp i Sverige, ja det vet nog bara Google.

Källa: Google och Reddit

“ringa i hela huset”… Det var tider det.

3 gillningar

Högtalarna har väl blåtand… då borde de kunna känna av telefonen och därigenom komma runt det där med att ringa överallt?

som vi har så står högtalarna för tätt så skulle vara omöjligt. BT har förvånansvärt bra räckvid.
ända lösningen jag ser är att man knyter nummer till olika devicer.

Tänkte mer på om man var hemma eller inte.

aah. men det vet ju google pga geofence

Men som det står i artikeln, om du inte är hemma då ringer det på alla dina högtalare. Tyckte det lät konstigt.

låter ju skitdumt…