Googles idé om hur vi blir medvetna i framtiden

Från sajten:
image

Google har presenterat sina idéer om hur teknik som omger oss kan se ut i framtiden. Experimentet “Little Signals” visar hur små tekniska prylar kan upplysa oss om saker.

Teknik i alla ära men när den blir alltför iögonfallande så kan det också bli lite fulare i våra hem. Google har tittat närmare på hur teknik kan se ut i framtiden och hur den kan göra oss uppmärksamma på olika saker och ting som vi behöver ta del av i vardagen. Genom sitt projekt “Experiments with Google” visas en del olika produkter upp som i ett hem kan användas för att visa status eller påminna oss om sådant som ska göras.

Google Little Signals

Nu är det inte självklart att detta är produkter som kommer att tillhandahållas av Google i framtiden men det är onekligen intressanta koncept som visas upp. En diskret liten förändring i en pryl kan visa oss att något behöver göras eller förändras i hemmet, detta utan en massa blinkande displayer och pipande sensorer. Olika produkter har olika sätt att signalera på och en del ser ut att vara riktigt kreativa.

Det finns sex olika enheter och notifikationstyper:

  • Air – luft blåses ut och får exempelvis en blomma att röra sig
  • Button – knapp som kombinerar ljud med rörelse, vrids åt olika håll
  • Movement – olika pinnar som rör sig och representerar olika händelser
  • Rhytm – diskreta ljud eller toner spelas upp
  • Shadow – skugga som rör sig och uppmärksammar användaren
  • Tap – en yta som skapar ljud för notifikationer

Är detta något vi kommer att använda oss av eller fungerar det bra med dagens olika sätt att få notiser på?

Källa: 9To5Google

1 gillning

Nu ska vi se om jag håller på att bli gammal. Men de senaste åren, mycket tack vara smarta hemprylar, har jag insett att dagens teknikutvecklingsstrategier lägger krokben för sig själv.

Idag är all(?) teknik halvfärdig när den släpps. Det ska sedan ordnas via små uppdateringar genom åren. Men det här gör att det blir allt mer irriterande att saker inte fungerar från början och dessutom ändras regelbundet. Det är irriterande i största allmänhet, men blir extra irriterande om det är på saker/system som man inte använder dagligen, typ många prylar i smarta hemmet.

När techindustrin insåg att man kan inte utveckla allt/något färdigt och lansera jättelika system(typ skolplattformen) utan delade upp systemen i små releaser hjälpte man världen att slippa gigantiska fiaskon. Men man skapade också ett monster som äter oss inifrån.

Just smarta hem måste fungera betydligt bättre, var mer stabila och konstanta över tid för att det ska fungera riktigt bra och få ett större genomslag hos gemene man.

Det Google visar upp här finns det säkert mycket att utveckla vidare och lansera. Men, om en blomma börjar vaja i vinden, pinnar åker upp och ned som i ett morse-alfabet samt olika ljud som alstras vid olika händelser kommer de flesta snabbt att glömma vad det var man hade tänkt sig att tänka på vid varje enskild notis. Till slut kommer vi bara höra en enda sak:

2 gillningar

En klocka? :joy: