Googles AI vill att alla skall sjunga för den

Från sajten:
image

Tidigare i veckan skrev jag om Googles projekt med att varna för jordbävningar. Men de har även andra projekt.

Google LipSync

Flera där ute brukar säkert sjunga hellre än bra när favorit låten drar igång. Vissa kanske nöjer sig med att mina. Googles senaste AI experiment handlar om just detta. De vill nu ha dina läppar för att lära AI hur man formar munnen för olika ord.

Vad ska man göra?

Google kommer bedömma Lipsync (mim) insatsen och ge poäng. Tyvärr är musikutbudet extremt begränsat då de bara finns en låt. Faktiskt så är det inte ens det utan bara ett stycke av “Dance Monkey” av Tones and I. LipSync spelar inte in ljud utan bara hur bra du lyckats med ditt LipSync.

Varför?

LipSync projektet handlar om att lära en AI hur människors ansikten rör sig när vi pratar. Det enda som behövs är en kamera, vilket i stort sett finns på mobiltelefoner. Men för att få bästa resultat så bör en vanlig dator användas.

Men varför behöver vi bry oss om deras lilla projekt? För gemene man där ute kanske detta bara är en kul grej. Detta projekt är för de personer som har olika språkliga nedsättningar, alltså de personer som har en hörselnedsättning men även andra sorters sjukdomar eller nedsättningar. Det kan göra deras liv bättre!

Källa: Google, LipSync by YouTube