Google TV och Android TV finns nu på mer än 150 miljoner enheter

Från sajten:
image

I samband med elektronikmässan CES 2023 meddelas det nu att en kraftig ökning av antalet enheter med Google TV och Android TV. Totalt finns det nu mer än 150 miljoner enheter.

Google meddelar i samband med elektronikmässan CES 2023 att deras tjänster Google TV och Android TV nu finns på mer än 150 miljoner aktiva enheter. Detta är en ökning med 40 miljoner enheter jämfört med i januari föregående år då siffran var 110 miljoner. Den underliggande plattformen är Android TV OS och finns nu integrerad i allt fler tv-apparater som säljs globalt. Värt att notera är att det inte är antalet användare eftersom en användare kan ha flera enheter i samma hem.

TCL

Nyheten presenterades samtidigt som kinesiska TCL visade upp 2023 års modeller av sina tv-apparater. TCL är nu den tillverkare som har flest enheter på marknaden med just Google TV som plattform. Google TV finns med på företagets toppmodeller och i vissa fall är det Roku som står för operativsystemet av tv-modellerna.

Källa: 9To5Google

Undrar hur länge Samsung fortsätter med sitt Tizen och LG med sitt WebOS i sina TV apparater?
Lär bli dyrare/besvärligare att göra nya appar och underhålla befintliga när Android har blivit så dominerande på TV området.