Google tittar närmare på dolda displayer

Från sajten:
image

Att Google är involverade i hårdvara är inget nytt och då och då får vi se lite nyheter. Nu kan vi läsa att de undersöker olika vägar för teknik att verka diskret i bakgrunden.

Häromveckan skrev vi om Googles tankar kring teknik i hemmen som inte direkt syns. Nu skriver hemsidan 9T5Google om att de tittar närmare på hur displayer kan döljas i olika material och endast visas när enheten aktiveras. Till utförandet påminner det lite om vad vi fick se i Nest Thermostat som har en diskret display inbyggd i enheten som döljs bakom den spegelliknande fronten. Detta nya sätt att inkludera teknik i hemmen utan att den ska synas kallas ofta för “Ambient Computing”.

I videoklippet nedan ser vi exempel på hur detta skulle kunna se ut. En diskret display som ligger gömd under olika material och som visar upp värden vid justering eller vid anrop. Enligt uppgift uppger företaget att det inte är aktuellt med AMOLED-displayer som är för dyra och komplexa. Ej heller är det aktuellt med LCD eller E-Ink som är för ljussvaga för att kunna lysa igenom olika material.

Valet verkar i nuläget falla på passiva-matrix OLEDs (PMOLEDs) som ser ut att kunna lysa igenom olika typer av material. Olika tester visar på olika resultat men visst ser det ganska okej ut? I framtiden vill teamet som forskar bakom detta givetvis kunna visa upp mer komplexa grafer och bilder vid behov.

Skulle du uppskatta att en del av tekniken döljs på detta sätt i ditt smarta hem?

Källa: 9To5Google

Lite hårdvarunyheter som faktiskt släpps i Sverige vore dock nytt :slight_smile:

Svinpraktiskt för myndigheterna med dolda kameror och sensorer!

Så de kan hålla koll på medborgarna precis överallt och utfärda social credit-poäng automagiskt.

Google är ingen myndighet, ännu :slight_smile:

Men myndigheter, kommuner, skolor m fl är redan glada användare av deras tjänster på många håll!

Med lagring av känsliga uppgifter utomlands som konsekvens…

Skulle säkert funka även köpa hårdvara… This is why 1984 will be like 1984, för att parafrasera Jobs!