Google spelsatsning kommer i slutet av året och här är spelen

Från sajten:
https://teknikveckan.com/spel/google-spelsatsaning-kommer-i-slutet-av-aret-och-har-ar-spelen/

Googles speltjänst Stadia kommer i november och priset blir 99 kronor i månaden och då ingår ett utval av spelen gratis. Du kan också använda det utan månadskostnad men då kommer inga gratisspel med, upplösningen är lägre och inget surroundljud

Tanken med Stadia är att du skall kunna vilket spel som helst på vilken enhet som helst. Spelen streamas från Googles servrar. Till en början krävs det dock en Pixel-telefon om du vill spela på mobilen. I övrigt kommer det gå på datorn, TVn via Chromecast och via surfplattor.

Tjänsten kommer också bara integrerad med YouTube så tittar du på en video från ett spel så skall du kunna börja spela där videon är via Stadia.

De första spelen som kommer är bland annat Destiny 2 men också det ej ännu släppts Baldurs Gate 3. Destiny 2 meddelas samtidigt bli cross-play-kompatibelt samt Free-to-Play.

Likt Nintendo med flera inom spelbranschen kommer YouTube också vara huvudmediet för att kommunicera nyheter och kommande titlar och det sker via Stadias kanal.

![google_stadia_founders_edition|690x430](upload://AaUZlHqb2cauPa2QvtPvc8nJxdv.jpeg)

Om Stadia levererar så som utlovat kommer det bli ett stort skifte inom framförallt industrin för hårdvara till spelarna. Varför lägga 10 000 kronor på ett nytt grafikkort när allt du behöver är en tillräckligt bra internetuppkoppling.

Google säljer även en Founder’s Edition för 1399 kronor där tre månader, en handkontroll och en Chromecast Ultra ingår. Du får också förstatjing på användarnamn. En handkontroll kostar annars 749 kronor.

Har du Stadia Pro kan du spela i 4K-upplösning och 60 FPS samt 5.1-ljud. Det kräver dock sin bandbredd. Vanliga Stadia utan månadskostnad lanseras senare under 2020 och då är det upp till 1080p och stereoljud.

Alla spelen som är utannonserade

 • Bandai Namco – Dragon Ball Xenoverse 2
 • Bethesda – DOOM Eternal, DOOM 2016, Rage 2, The Elder Scrolls Online, Wolfenstein: Youngblood
 • Bungie – Destiny 2
 • Capcom – Ett ej ännu känt spel
 • Coatsink – Get Packed (Stadia exclusive)
 • Codemasters – GRID
 • Deep Silver – Metro Exodus
 • Drool – Thumper
 • Electronic Arts – Ej ännu kända spel
 • Giants Software – Farming Simulator 19
 • Larian Studios – Baldur’s Gate 3
 • nWay Games – Power Rangers: Battle for the Grid
 • Rockstar Games – Ett ej ännu känt spel (Kan vi anta att det är GTA 4)
  Sega – Football Manager
 • SNK – Samurai Shodown
  Square Enix – Final Fantasy XV, Tomb Raider Definitive Edition, Rise of the Tomb Raider, Shadow of the Tomb Raider
  2K Games – NBA 2K, Borderlands 3
  Tequila Works – Gylt (Stadia exclusive)
 • Warner Bros. – Mortal Kombat 11
 • THQ – Darksiders Genesis
 • Ubisoft – Assassin’s Creed Odyssey, Just Dance, Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint, Tom Clancy’s The Division 2, Trials Rising, The Crew 2

 

Verkar trevligt.
Det blir 99 kronor i Sverige. Svenska priser står på hemsidan stadia.com om man vill kika in.

Jag är inte helt övertygad ännu. Beror mycket på vilka spel som kommer och sånt men det verkar ändå vara en rätt cool grej och jag är absolut sugen på att testa.

Tack! Uppdaterar as we speak.

Jag är inte helt övertygad heller, PS Now har kapacitetsproblem och där är spelen av betydligt lägre upplösning. Anthem kan inte hålla igång sina sessioner mer än någon timme innan en slängs ut… Vi får se helt sonika.

Nu när jag har läst på lite mer så verkar som det att det enda spelet som ingår till en början är Destiny 2 och resten får man köpa. Sedan kommer det att tillkomma fler och fler spel som blir “gratis” med de som har abonnemang men än så länge är de hemliga.

Det är i alla fall så jag tolkat det. Andra verkar tolka det som att spelen som de visade upp kommer vara gratis men känns rätt otydligt.

För min del är jag inte jätteorolig för lagg då jag sällan spelar multiplayerspel. Men för er andra kan jag absolut förstå att det kan vara ett problem.

“Allows for up to 4K/60 fps HDR with 5.1 surround sound (provided your bandwidth can handle it), as well as select free games and discounts on games to purchase. This tier will cost $9.99 per month. Google did not announce annual pricing.”

Verkar så ja, tyckte väl det var lite för bra för att vara sant.

Ska bli spännande att se vad Xbox har att kontra med. Det sägs att de ska visa upp en liknande streaming-tjänst på E3 som drar igång nästa vecka.

Får hoppas att rätt spel dyker upp så jag slipper köpa spel-PC till tjejens grabb :blush:

Im sure it will suck…men har ändå beställt.

1 gillning

Men även om jag kör Stadia Pro så måste jag ju kunna hoppa ner till 1080p men kanske behålla surround-ljudet? I

Så är det :slight_smile: eller 720 om din uppkoppling är keass

1 gillning

“tilll tjejens grabb” - nice try!

2 gillningar

Går inte att beställa här i Thailand. Kommer väl hit om cirka 20 år som allt annat!

Hehe för mig duger faktiskt ps4ans utbud och det lilla jag spelar på macbooken :grin:

1 gillning

Får se hur det står sig mot Geforce Now. Jag har iof en Nvidia shield… Spela molnbaserade spel med NVIDIA GeForce redan idag.