Google släpper mer än 50 könsneutrala Emoji

Från sajten:
https://teknikveckan.com/android/google-slapper-mer-an-50-konsneutrala-emoji/
Sedan Emojis gick från att vara ett neutralt gult glatt ansikte till att idag vara en uppsjö av olika figurer i olika utformningar så har de oftast visats i vad som verkar vara en kvinnlig och en manlig variant. Nu gör Google ett enkelt men viktigt slag för att alla ska kunna hitta och använda en emoji de gillar och som kan representera dem själva.

Emojisarna kommer att vara könsneutrala, varken manliga eller kvinnliga. Alla drag eller utsmyckningar som stereotypt tilldelas kvinnligt och manligt är borttagna.

Jennifer Daniel som är designer på Google och sitter med i Unicode Consortium säger till Fast Company att kön är komplicerat och något som de nu försöker sig på att förstå. Att kön är något som inte är binärt utan mer ska ses som flytande.

Gender is complicated,… It is an impossible task to communicate gender in a single image. It’s a construct. It lives dynamically on a spectrum. I personally don’t believe there is one visual design solution at all, but I do believe to avoid it is the wrong approach here. We can’t avoid race, gender, any other number of things in culture and class. You have to stare it in the face in order to understand it. That’s what we’re trying to do–to [find] the signifiers that make something feel either male or female, or both male and female.”

Än så länge finns de här Emojisarna enbart i Android Q Beta enbart inom Android. Så försöker någon att skicka en sådan emoji till iOS så kommer den att antingen komma fram i manlig eller kvinnlig tolkning.

Källa: Fast Company, Via: Gizmodo

Tur inte ios inte har de än !! Han e han o hon e hon … :wink:

3 gillningar

Vare staten som oxå har införskaffat sig en könsneutral röst oxå … :joy::partying_face:

1 gillning

Och du är gul :slight_smile:

Är det inte så att man slog ihop Han/Hon till Hen och varför inte Henom. Här en av mina egna Emoji En hon.

2 gillningar

Precis , o -snyggt !!

1 gillning

Tack.

2 gillningar

Exakt! :+1:t2:

Slöseri med pengar. Lägg dem på R n D istället

Det var ju precis det gjorde. Helt övergygad om att Emojis tar en stor del av RnD-kakan :slight_smile:

En stor vet jag inte, men helt i onödan. Lägg pengarna på annat. Som med genusforskning och annan skit

Inte iOS men i OS är man tydligen inte kvinna om man har för mycket testosteron.

Bra initiativ av Google för övrigt.

Precis , men om hon slutar äta sina ”hormoner” så kan hon börja tävla igen … de första fallet av den nya slags dopingen , till 2021 finns de nya ”värden” satta som alla måste följa …

Hon äter inte hormoner. Hon måste börja äta medicin som reducerar testosteron för att börja tävla igen. Med andra ord medicinera sig och inte vara den kvinna hon föddes till.

Nä inte hormoner men hon producerar för mycket testo , därför gjorde ja inom parantes tecken :relaxed:, kan inte alla världen men inom vissa grenar så finns de tak på hur mycket testo man får ha , o i vissa fall ganska vanligt hos ”killar” så blir man dopad …

Ja, men varför är det så? Det räknas ju inte som doping om en basketspelare är ovanligt lång eller om en simmare har stora fötter?

Fattar inte heller … :man_shrugging:t2: