Google ser ut att arbeta på ett eget AR-headset

Från sajten:
image

Google uppges arbeta på en egen produkt för förstärkt verklighet (Augmented Reality). Tar upp kampen med Meta och Apple som också ryktas arbeta på ett headset.

Enligt hemsidan The Verge arbetar uppemot 300 personer vid Google på ett projekt vid namn “Iris”. Det handlar om ett AR-headset som ska kunna konkurrera med den version som Apple antas arbeta på. Givetvis är Meta också en av utmanarna här och Googles version skulle kunna lanseras under 2024. Prototyper finns och påminner enligt uppgift om ett par skidglasögon av traditionell modell, använder en processor från Google och körs på Android. Det kan dock vara så att det utvecklas ett dedikerat operativsystem för glasögonen. Dessa AR-glasögon ska heller inte behöva vara kopplade mot din mobiltelefon men Google ska ändå använda sina datacenter för att processa information.

Google har, som bekant, ett liknande projekt vid namn Google Glass som inte får så mycket kärlek nuförtiden. Den version av Google Glass som finns ute på marknaden riktar sig inte direkt mot konsumenter vilket “Project Iris” sägs göra.

Är du pepp på ett par smarta AR-glasögon?

Källa: AppleInsider