Google OS och Chromebook har blivit tioåringar

Från sajten:
image

Chrome OS lanserades 2010 och Chromebook året därpå. Utvecklingen har gått framåt och nu firar Google dessa 10 år med en ordentlig uppdatering med nya funktioner som vi känner igen.

En nyhet är Phone Hub som ger en bättre koppling mellan din Androidmobil och din Chrome OS-enhet, där det bjuds på Quick Action som ger automation och synkronisering mellan enheterna för att aktivera tyst läge, ansluta med din mobil som hotspot och har även “hitta min mobil” integrerat. En ny funktion är också att vi automatiskt får upp de två senaste öppnade flikarna i Chrome på telefonen i datorn och liknelserna med Apples hand-off blir överflödiga precis som att Nearby Sync är Googles version av AirDrop där vi kan dela bilder, text och filer mellan android och Chrome OS.

Med Wifi Sync får vi också möjligheten att synkronisera våra lösenord och välja om lösenord som autofylls på mobilen även ska göra det på datorn. Det kommer också en ny filhanterare vid namn Tote där vi enkelt kommer åt de senast använda filerna via samtliga enheter. Våra fem senaste kopieringar kommer också sparas så att vi kan välja att klippa och klistra in i olika appar och även mellan enheterna, Quick Answar ger oss möjligheten att högerklicka på något så får vi en snabb förklaring och samtidigt markera en text för att kunna få den uppläst, dessutom blir det lättare att samla och dela inom familjen med den nya familjedelningen Family Link.

Uppdateringen lanseras rullande i hela världen under de kommande veckorna.

Via: Google.