Google Nest-prylar får stöd för Matter

Från sajten:


Google meddelar idag på sin blogg att deras Nest-produkter samt Android-telefoner får stöd för Matter idag och det fina i kråksången är att du inte ens behöver uppdatera enheterna.

Den nya standarden Matter som många tillverkare kommer ha stöd för kommer göra livet enklare för alla smarta-hem-pillare och idag släpper Google stöd för Matter till flera av sina produkter. Google Home, Google Home Mini, Nest Mini, Nest Audio, Nest Hub (första och andra generationen), Nest Hub Max och deras nya Nest WiFi Pro kommer alla kunna agera Matter-hub i hemmet från och med nu.

Produkter med Matter aktiverat kommer kunna ansluta till vårt nätverk över WiFi eller Thread och Nest WiFi Pro, Nest Hub Max och Nest Hub (andra generationen) kommer kunna användas som en Thread-router. Sist men inte minst så har Google lanserat Matter-stöd för Fast Pair till Android-telefoner vilket möjliggör att användare kan para ihop Matter-produkter till sitt hemmanätverk lika snabbt som det går att ansluta ett par hörlurar till telefonen.

Källa: Google

Menas det att jag kan få in Nest i homekit????

https://swedroid.se/android-och-google-nest-stodjer-nu-matter/

Nej det innebär att Matter-prylar kan komma in i Google Home.

Okej, så Nest kommer aldrig gå in i homekit menar du med matter ?

Tänker du på Googles kameror när du säger Nest?

Hub och typ doorbell

Vilken doorbell har du?

Är det verkligen så, ”one way”?

Poängen med Matter var väl att alla kompatibla produkter skulle kunna anslutas till vilket av ramverken som helst, så länge det stödjer Matter?

Ingen än, men varit sugen på Google Nest nya.

Ja så jag tänkte också?

Om kamerorna får stöd för Matter så kommer de garanterat komma in in alla Matter-certifierade system.

Men i detta fallet handlade det om att Google Nest-hubbarna kan ta in andra Matter-enheter. Det betyder inte att de per automatik blir egna Matter-enheter och syns i tex HomeKit. (tex som högtalare).

På samma sätt kommer inte Ikea HomeSmart stödja all världens matter-grejer när deras Dirigera-hub får stöd för Matter. Däremot kommer Ikeas lampor gå in i Google Home och Apple HomeKit via Matter.

Så just nu får vissa saker stöd för att ta in Matter medan andra (sensorer etc) får stöd för att komma in i Matter.

Låter krångligt ?

Hur menar du?

Ja, jag måste nog hålla med om att det där lät väldigt krångligt :blush: