Google Lens kan komma att kunna läsa läkarnas handstil

Från sajten:


Att läkares handstil kan vara svår att tolka är sedan gammalt. Om det beror på att läkare alltid har bråttom eller läkarna inte vill att vi ska se att de stavar fel är oklart.

Men nu har Google presenterat en lösning på bekymret. Vid Googles årliga konferens i Indien i måndags meddelade Google att de nu arbetar tillsammans med farmaceuter för att kunna utläsa läkarnas fruktansvärt dåliga handstil. Funktionen kommer att komma till Google Lens och användaren kommer kunna ta en bild av anteckningen eller ladda upp en bild för att låta Google Lens tyda texten. Google Lens kommer kunna se vad som är läkemedel och markera det i bilden. Även flikar för hur läkemedlet ska användas och bieffekter kommer upp när Google Lens har hittat rätt läkemedel.

Funktionen visades upp på scen i konferensen i Indien men mer exakt när funktionen kommer är fortfarande oklart. I ett uttalande från Google säger företaget:

Detta kommer att fungera som en hjälpmedelsteknik för att digitalisera handskrivna medicinska dokument genom att förstärka människorna i slingan som apotekare, men inget beslut kommer att fattas enbart baserat på resultatet från denna teknik

Via: Techcrunch

Youtubevideo från Fiiber India Today