Google lanserar nya Nest Hub den 4 maj

Från sajten:
image

Andra generationen av Nest Hub lanseras i Sverige. Den 4 maj 2021 kan du lägga vantarna på din egen.

Nya Nest Hub som presenterades för ett par veckor sedan blir tillgänglig för försäljning i Sverige den 4 maj. Det som huvudsakligen skiljer denna från den äldre modellen är den inbyggda sömnsensorn och det bättre ljudet. Nest Hub, andra generationen har samma ljudteknologi som i Nest Audio vilket levererar 50% kraftigare bas än föregångaren.

Nest Hub_Lifestyle_Nightstand

Sömnsensorn ska hjälpa dig att sova bättre

Vi vet alla att en god natts sömn hjälper oss att orka med nästkommande dag bättre. Förutom att vakna utvilade får vi också bättre förutsättningar för att orka med vardagen, arbetet och allt annat som vi har framför oss när vi vaknar. Nya Nest Hub med sin inbyggda sömnsensor är tänkt att placeras bredvid sängen om man så önskar där den då kan mäta din sömn.

Sömnsensorn är av typen “Motion Sense” och baseras på radarsensorn Soli och denna analyserar hur du sover baserat på rörelse och andning. Detta görs helt utan behov av kamera eller aktivitetsarmband eller annan extern enhet. Sensorn detekterar även hosta, snarkning samt förändringar i ljus och temperatur vilket ger dig en helhetsbild av din sömnkvalitet. Allt med hjälp av inbyggda mikrofoner, temperatursensorer och en skärm som anpassar sig efter det omgivande ljuset. Värt att poängtera är att “Motion Sense” endast registrerar rörelser, ej specifika kroppar eller ansikten.

Ljuddata från snarkningar eller hostningar bearbetas endast i enheten och skickas inte vidare till Googles servrar.

Google_Sleep_infographic_9x16

Summering av natten

På morgonen får du en personlig summering av din natt på skärmen. Det går också att fråga “Hey Google, hur har jag sovit?” och den insamlade datan kan delas med Google Fit-appen eller andra Android- och iOS-enheter som samlar din hälsoinformation.

Sleep Sensing hjälper dig sova bättre

Tjänsten “Sleep Sensing” kan hjälpa dig att skapa personliga sömnrutiner och även ge förslag på hur du kan förbättra din sömnkvalitet när den varit aktiv ett par nätter på raken. Denna tjänst har utvecklats i samarbete med sömnforskare och kan testas kostnadsfritt under hela 2021 i denna nya version av Nest Hub.

Att aktivera funktionen “Sleep Sensing” är valfritt och en indikator på enheten visar om den är aktiv. Det finns en fysisk knapp på enheten för att stänga av mikrofonen.

Väljer du att inte aktivera “Sleep Sensing” kan du ändå dra nytta av att skärmen anpassar sig efter det omgivande ljuset, njuta av avslappnande ljud och att alarmets volym ökar stegvis på morgonen. Vill du snooza kan du göra detta genom att föra handen framför skärmen.

Nest Hub_Lifestyle_Nightstand Sunrise Alarm

Stöd för Thread

Nya Nest Hub har dessutom stöd för Thread vilket hjälper dina kompatibla enheter att få en bättre räckvidd och snabbare respons i ditt smarta hem.

Nest Hub, andra generationen börjar säljas den 4 maj via Google Store och andra återförsäljare. Priset är 1149 kronor och den finns i två olika färger, Chalk och Charcoal.

Källa: Google