Google lämnar in stämning mot Sonos

Från sajten:
image

I något som börjar likna forna tiders stämningskrig mellan Apple och Samsung så är det nu med nya aktörer – nämligen Sonos och Google som anklagar varandra för patentintrång.

I januari månad lämnade Sonos in en stämning mot Google där företaget anklagades för patentintrång. Sonos menade då att Google gjort intrång på ett par av deras patent och ville ha säljförbud på Googles produkter. Totalt rör det sig om fem olika patent som man menar Google gjort intrång på. Mestadels är det deras multirumfunktion för ljud som de menar Google lånat för mycket från genom deras partnerskap som inleddes 2013. I det partnerskapet var det möjligheten att använda Google Play Music på Sonos-högtalare som var syftet. Sonos menar också att de varnat Google vid ett flertal tillfälle för intrång i deras patent.

Google stämmer nu Sonos

Nu går Google till motattack och stämmer Sonos för intrång i fem av deras patent bland annat mesh nätverk, ekoreducering, DRM, innehållsnotifikationer samt personligt sök. Nu vill man värna om sina intellektuella rättigheter här vilket så klart är okej men detta brukar ofta leda till pajkastning och sedan en uppgörelse där alla kramas och arbetar vidare sedan. Google insisterar dessutom på att stämningen från Sonos inte är okej och att Sonos far med osanningar kring deras samarbete…

En sak är säker – fortsättning följer.

Källa: The Verge

Intressant är att det brukar bli politik i det här och det är lättare att vinna på hemmaplan så att säga - nu är det två amerikanska bolag som är i liven på varandra.

Sen kommer säkert nästa bolag och stämmer Google på mesh nätverk… :hugs: