Google lägger ner sitt larm Nest Secure

Från sajten:
image

Google meddelande häromdagen att de lägger ner sin satsning på hemlarmet Nest Secure som lanserades 2017. Produkten har aldrig lanserats officiellt i Sverige så för många är det ingen större förlust även om larmet visade sig vara trevligt designat med en del smarta funktioner.

Hemlarmet Nest Secure bestod av en basenhet med inbyggd manöverpanel (Nest Guard), en fjärrkontroll (Nest Tag) och magnetkontakter med inbyggda rörelsesensorer (Nest Detect). Produkterna i Nest Secure gick att integrera med övriga produkter i Nest-sortimentet som termostater, kameror, videodörrklocka och brandvarnare. Man har dock lovat att befintliga ägare till larmet ska kunna fortsätta att använda detta men några nya uppdateringar förväntas inte släppas.

Huruvida detta är en direkt följd av att Google köpte 6,6 % av aktierna i företaget ADT som är verksamma inom just larm förtäljer inte historien. Eller om de har en ny lösning på gång som integreras tätare mot övriga Google/Nest-produkter kan vi bara spekulera i. Marknaden för hemlarm som du installerar själv är nu en aktör fattigare men kvar finns lösningar från bland andra Ring, Ajax, Somfy och Abode.

Källa: Engadget