Google lägger ner Android Things

Från sajten:
image

Google har meddelat att de stänger ner sitt projekt Android Things som var tänkt att bli en plattform för det smarta hemmet och andra produkter som kopplas upp på ett eller annat sätt. Den 5 januari 2021 ger man upp detta projekt som presenterades i februari 2019 vilket innebär att man gav upp relativt snabbt.

Android Things var tänkt att bli ett operativsystem för olika typer av IoT-produkter. På resans väg ändrade man fokus och lät plattformen bli ett operativsystem för högtalare och displayer vilket kunde användas av olika tillverkare. Plattformen slutar att ta emot nya projekt om ett par veckor och utvecklare kan fortsätta att använda plattformen för att skicka ut uppdateringar till existerande projekt i ytterligare ett år. Den 5 januari 2022 släcks plattformen ner helt och alla uppgifter, projekt och lagrad data raderas då.

Det anmärkningsvärda här är att inte ens Google själva lanserade någon produkt som använde Android Things så kanske de hade svårt att tro på idén från början. Den som vill läsa mer om det kan hitta viktig information på Googles egna utvecklarsida för Android Things.

Källa: Engadget

Utvecklare har lärt sig att Googles projekt oftast läggs ner inom kort, inte lönt att lägga något engagemang och pengar på.

1 gillning

Men är inte typ Lenovos Google Home-hub baserat på detta?

Bara de inte läggerner Google Automotive.

1 gillning