Google inkräktade på Sonos patent

Från sajten:
image

Enligt ett beslut förra veckan så har Google inkräktat på patent som innehas av Sonos. Beslutet är preliminärt och slutlig dom förväntas i december månad.

En domare vid US International Trade Commission har lämnat ett preliminärt beslut som visar på att Google inkräktat på Sonos patent. För de som har koll så var i januari månad 2020 som de båda företagen hamnade i en tvist angående funktioner för högtalare. Sonos lämnade in en stämningsansökan där de påstod att Google stulit teknologi från dem i samband med att de båda företagen inledde ett samarbete. Det handlar alltså om det samarbete som sedan ledde till att det går att använda Google Assistent på Sonos högtalare.

Totalt handlar det om intrång på fem patent som innehas av Sonos där ett av dessa är möjligheten att lyssna på ljud i olika rum. Som brukligt när det gäller stämningar mellan större teknikföretag så följdes detta upp av Google sex månader senare då de anklagade Sonos för att inkräkta på fem patent som ägs av dem. Denna stämning avser bland annat sökfunktioner i musikbibliotek, brusreducering och trådlösa anslutningar.

Google motsätter sig beslutet som väntat och vi får se vad som händer den 13 december då slutlig dom faller i målet.

Källa: CNET

1 gillning