Google Home väntas ersättas inom kort

Från sajten:
image

Google I/O brukar ju dra igång nu när sommaren infinner sig (förra året hölls I/O i maj månad) men i år är denna tillställning inställd med tanke på rådande omständigheter.

Dock tror vi inte att fabrikerna står på tomgång utan observanta människor runt om jordklotet har lagt märke till att det på ganska många ställen råder brist på den vanliga Google Home som nu varit med ett tag. Den ursprungliga modellen ovan lanserades i november 2018 så det är hög tid för en uppdaterad version, speciellt sedan lillebror/syster Google Home Mini uppdaterades i slutet av förra året.

Bättre ljud och konstruktion?

Rykten gör gällande att den kommande varianten ska lanseras under namnet “Google Nest Home” och få bättre ljud vilket ju inte är helt fel. Enligt uppgifter är kodnamnet för den kommande högtalaren “Prince” och ska enligt insatta människor kunna konkurrera med Sonos One. Huruvida detta ställer till det mellan de båda företagen som nu börjat stämma varandra för diverse patentintrång återstår att se. Vill man ha bättre ljud i en smart högtalare och samtidigt använda Google Assistent så är valet ofta en Sonos One vilket Google säkert skulle vilja ändra på.

Oavsett vad så kan det dröja lite innan en ny högtalare når marknaden då Covid-19 fortsätter att ställa till det med sin närvaro. Vi ser fram mot en uppdaterad variant i vilket fall som helst!

Källa: Engadget