Google Home Summit presenterar nyheter för utvecklarna

Från sajten:
image

Google har precis avslutat sitt event Google Home Summit där en hel del nyheter presenterades. Utöver en hel del nya verktyg för utvecklarna pratades det också om Matter.

Google Home Summit är mestadels till för utvecklarna som skapar appar och ser till att vi vanliga dödliga kan använda Google Home-appen på ett optimalt sätt. För att dessa ska kunna skapa trevligheter för oss som gillar smarta hem så krävs det olika utvecklingsverktyg som det lades mycket fokus på under eventet. Just Google Home har idag stöd för en mängd olika produktkategorier som tydliggörs via bilden nedan och inget tyder på att de gärna vill bli den självklara hubben för det smarta hemmet. Google Home Developer Center görs om och samlar en mängd olika verktyg som hjälper utvecklarna att testa, förbättra, felsöka och fixa till allt annat som krävs för en bra användarupplevelse.

Google Home

Under eventet nämndes givetvis den kommande standarden för det smarta hemmet – Matter. Sedan tidigare har Google deklarerat att de avser stödja denna fullt ut och på skärmdumpen nedan framgår vilka produkter som får stöd för Matter och hur.

Google Matter Support

Dessutom informerade Google om att Android ska få stöd för Matter vilket innebär en tätare integration mellan operativsystemet och det smarta hemmet. Stödet för Matter möjliggörs genom Google Play-tjänsterna som då gör det enklare att installera nya smarta produkter direkt.

Google Ekosystem Matter Support

Som brukligt presenteras en del olika partners som i nuläget sägs arbeta nära Google för att optimera användarupplevelsen i Google Home-appen. Skärmdumpen nedan visar tydligt vilka företag som redan hoppat på tåget med Matter utöver de som redan offentliggjort detta.

Google Home Partners

Vill du utveckla för Google Home så finns det nu möjlighet til detta via deras verktyg Smart Home API, Local Home SDK + Seamless Setup, Actions on Google Console och Device Access. Flertalet nya tjänster lanseras under 2022 och dessa är:

  • Google Home Developer Center
  • Google Home Device SDK
  • Google Home IDE
  • Google Home Mobile SDK
  • Google Play services support for Matter
  • Suggested Routines

Google Home Development

En trevlig nyhet är att det ska läggas mycket energi på rutiner och även föreslagna sådana så ni som saknar detta idag har något att se fram mot. Vill du undertiden upptäcka vad Google Home kan göra för dig så besök deras Smart Home Directory.

Idag finns det mer än 200 dokumenterade frågeställningar för Google Home på tre olika språk; EN, FR och DE. De produkttyper som stöds idag i Google Home är belysning, termostater, smart plugs, kameror, robotdammsugare, tvättmaskiner, torktumlare, diskmaskiner, solskydd, fönster, jalusier, fläktar, AC-enheter, mikrovågsugnar, frysar, spisar, lås, avfuktare, säkerhetssystem, media, luftrenare och grindar. Dessutom nämns utökat publicerat språkstöd på följande språk; ES, NL, JA, IT, PT och SV.

Vilken förbättring skulle du vilja se i Google Home?

Källa: Google