Google Home slutar bekräfta smarta enheter med tal

Från sajten:
image

För oss som använder Google Home i våra smarta hem blir det tystare framöver. Den upplästa bekräftelsen på att något hänt blir nu en signal.

Google Assistent i det smarta hemmet via Google Home är på många sätt en bekväm historia men en sak som emellanåt stör är allt pratande. När ett kommando ges till röstassistenten om att exempelvis starta fläkten så har denne envisats med att svara med “OK, startar fläkten”. Detta ska nu förändras genom att andra smarta enheter i hemmet ska hanteras på samma sätt som belysning. För ett par år sedan slutade assistenten att verbalt bekräfta när belysningen tändes vilket nu också ska gälla för andra enheter i hemmet. Nu ska åtgärden bekräftas med en behaglig ljudsignal från din smarta högtalare i samma rum där enheten är placerad.

Den nya funktionen kommer att rullas ut under de kommande veckorna till smarta pluggar, väggbrytare, tv-apparater, högtalare, fläktar, solskydd och andra smarta enheter.

Är detta en välkommen förbättring?

Källa: 9To5Google

3 gillningar

Det låter toppen! Nu får de gärna fixa så att man även slipper höra "Något gick tyvärr fel, försök igen senare". Det säger hon varje gång efter att man har gett henne ett kommando. Har försökt allt enligt allt man hittar på nätet, även nollställt alla högtalare, men efter någon dag så börjar hon igen! Det är sååå jäkla störigt!