Google Home gör sig redo för mer sensordata

Från sajten:
image

Att appen för Google Home får mer funktioner i smyg har många märkt. Nu ser det ut som att appen ska få möjlighet att visa mer sensordata samt fläktfunkioner.

Google Home är en av de mer populära plattformarna för att sköta det smarta hemmet. Enkelhet och tillgänglighet ligger bakom framgångarna men samtidigt har många möjligheter saknats vilket börjat rättas till så sakteliga. Nästa uppdatering av appen ser ut att fokusera på dels data från sensorer men också styrning av smarta fläktar.

Via ett inlägg på Reddit så har en skärmdump dykt upp som visar upp mer data från anslutna sensorer. Med andra ord så blir det möjligt att kunna se mer värde från kompatibla sensorer än vad som hittills varit möjligt då primärt den huvudsakliga funktionen exponerats (gäller framförallt multifunktionella sensorer).

I exemplet ovan så är det en Philips Hue Motion Sensor som ju kan visa flera värden. En trevlig uppdatering med andra ord och kan de andra värdena även användas som triggers så är det ju riktigt bra!

I samband med denna uppdatering så väntas även smarta fläktar kunna få fler möjligheter när det gäller styrning. Bland annat rotation och hastighet vilket är betydligt bättre än bara av och på som idag är möjligt via Google Home-appen.

Källa: 9To5Google