Google Home får mer funktionalitet med hjälp av Aqara

Från sajten:
image

Att Google Home så sakta förändras märker vi vid varje uppdatering. Nu finns det nya möjligheter med bland annat Aqara Motion Sensor P1 i Google Home.

En av våra flitiga läsare tipsade oss om en ny funktion som dykt upp i Google Home. Detta i kombination med rörelsesensorn Aqara Motion Sensor P1 där denna nu sedan ett tag, tillsammans med andra sensorer) syns och så sakteliga börjar få lite mer nytta när det gäller rutiner. Under enhetsinformationen på Aqara Motion Sensor P1 i Google Home finns nu alternativet med “Röstaviseringar”. Denna går nu att aktivera så att en varning skickas ut på alla anslutna högtalare och skärmar när rörelse detekteras.

Aqara Motion Sensor P1

Dock verkar det i nuläget inte gå att aktivera på enskilda högtalare eller på specifika tider utan det är allt eller inget som gäller. Men, som med mycket annat hos Google Home i nuläget så är det små, små steg så vi får troligtvis se en förbättring här. Även när det gäller informationen under valet “Röstaviseringar” som verkar vara lite väl avhugget…

Läs mer om Aqara Motion Sensor P1 här. Vill du läsa vårt test av produkten finns denna här.

Källa:

1 gillning

Undrar när man ska kunna trigga rutiner/automationer med dörr/fönster-sensorer….