Google Home börjar visa viss sensorinformation från Aqara

Från sajten:
image

Att appen för Google Home kommer att uppdateras vet vi sedan länge. Tanken är att denna ska kunna bli en fullvärdig Matter Controller och styra det smarta hemmet.

Google Home är med sin app för styrning användbar för många som har ett smart hem baserat kring röstassisten och den smarta högtalaren från just Google. Å andra sidan så har integrationen mot olika typer av produkter inte alltid varit till belåtenhet. En av dessa gäller sensorer vilka inte kunnat visa några värden i appen. De har förvisso varit synliga där men i vissa fall enbart kunna användas för att efterfråga ett visst värde. Sensorer från Aqara har varit exponerade ett tag via någon av de kompatibla hubbarna men inte mycket mer.

Nu ser det ut som att en uppdatering skett och helt plötsligt så syns värdet för luftfuktighet via Aqara Temperature And Humidity Sensor i Google Home-appen. Trots det i grund och botten är en temperatursensor så är det inte temperaturen som visas konstigt nog. Jag tog ett par skärmdumpar från mitt eget system och då ser man sensorn som sitter i toaletten visar 62 % vilket är luftfuktigheten som mäts av Aqara-sensorn. Det som också syns nu är 1 % på en Aqara Door and Window Sensor men exakt hur detta värde ska tolkas är oklart, åtminstone för mig. Först visade den 0 % och när jag öppnade fönstret visar den 1 % och en blå ring… Jämför med värdet på det stängda fönstret i sovrummet.

Den som är uppmärksam ser att toaletten trots detta visar att temperaturen är 19° och så även i trappan. Detta är dock inte Aqara-sensorer utan kommer från en golvvärmetermostat från Meross och en luftvärmepumpsstyrning från tado°. Vi får se om Google får till med att visa fler värden så småningom.

Tack till Robert för tipset!

När man sätter en sensor i toaletten tycker jag det har gått för långt.

Jag har ett par Aqara-sensorer. Jag har dessutom några andra termometrar/sensorer i Google Home. Alla sensorer visar luftfuktigheten. Men, om jag pratar med Google får jag reda på temperaturen!

Kul!
Lyckas du skapa Automatiseringar (f.d. Rutiner) med hjälp sensorerna?
Till exempel vid temperatur x starta uttag osv. ?
Kan man helt enkelt använda dem som "starter".
Ser även att din Switch H1 kommit in, kan du även använda dem som en starter nu?
Tack på förhand.