Google har visat upp Pixel 8 och Pixel 8 Pro

Från sajten:
image

Google har idag visat upp ett gäng nya produkter och två av nyheterna är nästa generation Pixel-telefoner och det handlar så klart om Pixel 8 och Pixel 8 Pro.

Pixel 8 Pro – för dig som gillar att fota

Pixel 8 Pro kommer med en Super Actua-skärm på 6,7 tum och skärmen klarar att gå mellan 1 Hz upp till 120 Hz. Ljusstyrkan kan gå upp till 2 400 nits och den har stöd för HDR och telefonen har always on. För att kunna hålla många saker i minnet så kommer Pixel 8 Pro utrustad med 12 GB RAM och den går att köpa med upp till 1 TB lagring. På insidan hittar vi Googles egna Tensor G3-processor och ett batteri som ska klara över 24 timmar och upp till 72 timmar med batterisparläget. Behöver du snabbladda så går det att göra med deras egna 30W-laddare (säljs separat) som ger 50 procent batteri efter 30 minuters laddning.

Tittar vi på baksidan av telefonen så hittar vi en 50 MP vidvinkelkamera med en bländare på ƒ/1,68. Det finns även en 48 MP ultravidvinkelkamera med autofokus som har en bländare på ƒ/1,95. Den tredje kameran är en 48 MP teleobjektivkamera med en bländare på ƒ/2,8 och en 5 gångers optisk zoom samt en högupplöst zoom som är upp till 30 gånger. På framsidan hittar vi en selfiekamera på 10,5 MP och som kommer utrustad med autofokus. Det går även att spela in i 4K upp till 60 FPS med både den bakre och den främre kameran.

Det är ingen Pixel-telefon om den inte kommer utrustad med lite balla funktioner. Några som är värda att lyfta är att det kommer gå att filtrera ut brus i videoinspelningar om man till exempel spelar in något bland massa liv och rörelse. Det kommer även komma ett videoboost-läge lite senare som bjuder på HDR+ och ett mörkerläge för video. Tar du en gruppbild och någon råkar blunda så kommer det även gå att byta ut ansiktet på en viss person då kameran automatiskt tar en serie bilder så du kan redigera bilden och få en utan blinkningar eller konstiga grimaser. Både Pixel 8 och Pixel 8 Pro har en IP68-klassificering så de klarar stötar, spill och damm. Både telefonerna är även garanterade uppdateringar i sju år och det gäller inte bara säkerhetsuppdateringar utan även större vanliga uppdateringar där nya funktioner läggs till. Sist men inte minst så kommer Pixel 8 Pro utrustad med en temperatursensor så du kan kolla tempen på bland annat drycker och förhoppningsvis även i framtiden kunna kolla kroppstemperaturen. Priset för en Pixel 8 Pro börjar på 13 090 kronor och kommer i färgerna Bay, Porcelain och Obsidian.

Pixel 8 – en telefon med extra allt

Trots att Pixel 8 inte har någon Pro-stämpel så ser det inte ut som att Google har sparat på krutet då Pixel 8 kommer med en skärm på 6,2 tum som kan gå från 60- till 120 Hz och har stöd för always on. Den kan gå upp till 2 000 nits och har precis som storebror en batteritid på över 24 timmar och med batterisparläge går det att klämma ut upp till 72 timmars batteritid. På insidan hittar vi 8 GB RAM och den går att köpa med antingen 128- eller 256 GB lagring och kommer även den utrustad med Google Tensor G3-processorn.

Tittar vi på baksidan så hittar vi en 50 MP vidvinkelkamera med en bländare på ƒ/1,68 och en högupplöst zoom på upp till 8 gånger. Det finns även en 12 MP ultravidvinkelkamera med autofokus och en bländare på ƒ/2,2. På framsidan finns det en selfiekamera på 10,5 MP med fast fokus och den har en bländare på ƒ/2,2. Det går att spela in i 4K i upp till 60 FPS med både kameran på framsidan och baksidan. Båda telefonerna har stöd för dubbla SIM-kort och Pixel 8 kostar från 9 590 kronor och finns i färgerna Hazel, Rose och Obsidian.

Galleri

1 gillning

Kameran ser onekligen lovande ut. Men videokvalitén som de visade i keynoten verkar ju rentav laggig. Fick känslan att även om telefonen verkar ha riktigt bra specs, så känns den lite budget precis som klockan.

Riktigt fina telefoner!

1 gillning

Unboxing :sweat_smile:

9 gillningar

Hade kört Pixel eller Nothing om jag varit tvungen att välja Android.

Tycker dock Pixel har ful baksida.

Kamera setup på Pro är ju väldigt lovande. Intressant när tester börjar dyka upp :blush:

Byter imorgon och går full blown android, test inom kort :heart:

3 gillningar

Kör på, trevliga lurar med riktigt bra mjukvara.

2 gillningar

Spännande, och en rund klocka med :slightly_smiling_face:

Snacka om att manipulera bilder i nya Pixel, den med att byta ansikte Best Take eller vad det hette, häftigt men ändrar ju the moment

1 gillning

100% Pixel för sevis sedan ett par timmar... :heart_eyes:

3 gillningar

Tänker att det där är en perfekt funktion för att få bra foton på barn som inte kan sitta still :sweat_smile:

1 gillning