Google gav en försmak av hur Matter integreras i Android

Från sajten:
image

Dagens event Google I/O 2022 gav även en hint om hur Matter ska integreras i kommande Android. Att lägga till smarta enheter till ditt hem blir en enkel match med Fast Pair.

Google gav en första titt på hur enkelt det blir att lägga till smarta enheter till ditt hem när Matter är lanserat. Den kommande IoT-standarden Matter som stöds av i stort sett de flesta elektroniktillverkarna i dagsläget ska lanseras till hösten om allt går enligt planerna. I kommande Android ska Matter integreras tätt i operativsystemet och med funktionen Fast Pair ska enheter läggas till via en kod. Google arbetar på att använda Fast Pair, som tidigare enbart använts för hörlurar, för att även kunna lägga till smart belysning och andra smarta enheter med Android och Nest.

Google Matter Smart Home

Skanna en kod med din mobiltelefon och därefter läggs produkten enkelt till i ditt smarta hem. Ungefär precis som det fungerar med Apple HomeKit idag om vi ska vara ärliga…

Vad tror du om denna integration i Android? Efterlängtad förenkling eller vill du fortsätta para ihop enheter enligt dagens modell?

Källa: Google I/O 2022