Google drar pluggen ur Nest Dropcam och Nest Secure

Från sajten:
image

Google meddelar att produkterna Nest Secure och Nest Dropcam slutar att fungera nästa år. Gemensamt är att båda produkterna styrs via Nest-appen.

Google går nu ut officiellt och meddelar att produkterna Nest Secure (hemlarm) och Nest Dropcam (säkerhetskamera) upphör att fungera den 8 april 2024. Produkterna anses nu vara så pass gamla att de inte flyttas med till appen Google Home som får stöd för den nya standarden Matter. För de användare som eventuellt har kvar och fortfarande använder Nest Secure erbjuds dessa nu ett kostnadsfritt ADT Self Setup System (värde upp till 485 amerikanska dollar) alternativt får de 200 dollar i kredit på Google Store. Troligtvis är det inte så många Nest Secure som letat sig hit över Atlanten men via gråimport är ju allt möjligt…

Även den smarta säkerhetskameran Nest Dropcam upphör att fungera på samma datum nästa år. Användare rekommenderas att ladda ner sin videohistorik före detta datum för att inte förlora det. Som plåster på såren erbjuds aktiva användare med Nest Secure en kostnadsfri Nest Cam Indoor Wired, användare utan abonnemanget får 50 % rabatt på samma kamera.

Källa: Engadget