Google Cloud & Workspace meddelar AI-appar och funktioner

Från sajten:
image

Idag har Google presenterat nästa steg i sin AI-resa som ska underlätta vardagen för individer, företag och samhällen. Vad vi kan se är möjligheter att generera användbart innehåll.

Google har investerat i AI under flertalet år och idag presenterade företaget nästa steg i sin AI-resa. Denna ska ge generativa AI-fördelar till individer, företag och samhällen. Bland annat får vi se följande produkter:

  • PaLM API, ett nytt utvecklarerbjudande som gör det enkelt och säkert att experimentera med Googles stora språkmodeller. Vid sidan av API:et släpps MakerSuite, ett verktyg som låter utvecklare börja skapa prototyper snabbt och enkelt. Mer information finns här.
  • Generativt AI-stöd i Vertex AI för att erbjuda ett enkelt sätt för datavetenskapsteam att dra nytta av grundmodeller som PaLM. Detta inkluderar möjligheten för företag att hantera användningsfall som innehållsgenerering och chattsammanfattning allt med trygghet, säkerhet och sekretess på företagsnivå. Mer information finns här.
  • Generativ AI App Builder som gör det möjligt för organisationer att bygga sina egna AI-drivna chattgränssnitt och digitala assistenter.
  • Generativa AI-funktioner i Google Workspace hjälper personer att skapa, ansluta och samarbeta som aldrig förr i Gmail, Docs, Slides, Sheets, Meet och Chat. Till att börja med introduceras AI-drivna skrivfunktioner i Docs och Gmail. Mer information finns här.

 

Mer information om nyheterna finns att läsa på länken nedan.

Källa: Google