Google blir hårdare mot Spotify mfl

Från sajten:
image

Alla vill ha betalt för sitt arbete, så även Google.

Google sätter press

Google planerar att för att börja pusha utvecklare till att dels bara använda sig av Googles – Play app butik och att då kräva en administrativ avgift enligt insatta källor.

Hur

Ja, hur ska man då göra detta? Man har tänkt att uppdatera sina riktlinjer med ett förtydligande om att in game/app köp måste gå via Googles app butik. Allt ifrån nytt innehåll, uppgraderingar eller prenumerationer. På detta sätt skulle Google lägga en administrativ avgift på 30% på alla köp, man skulle också kunna se det sonen sorts “skatt”.

Varför nu?

Faktiskt så är detta inget nytt utan har funnits i flera år tillbaka. Vissa stora aktörer så som Netflix och Spotify eller det väldigt uppmärksamade utkastandet av Epic Games, både från Apple och från Google. Detta har de lyckats med genom att kringgå riktlinjerna genom att ta betalt av sina användare genom kreditkort och inte via Googles tjänster. Detta har även fått flera aktörer att göra samma sak.

Vad kan hända?

För oss konsumenter kommer det inte hända så mycket då dessa riktlinjer vänder sig till utvecklarna av appar och spel. Men om dessa inte uppfyller kraven så kan detta leda till att deras verk kan försvinna från Googles butiker. Enligt källor så kommer utvecklingen för att implementera Google i alla köp att ha en tilltagen deadline för att ingen ska bli lämnade på bar backe.

Pengar ska användas

Både Google och Apple har omsättningar på flera miljarder dollar varje år. Vilket får det att sticka i ögonen på utvecklarna.

Apples butik har även de samma krav på in-app köp. Vilket från båda jättarnas håll är förståeligt.

Kräver förändring

Tinder och Spotify är några i raden som protesterar mot dessa avgifter. Därmed får företagen en mer jämlik utveckling och konkurans mellan företagen oavsett storlek.