Google betalade 20 miljarder dollar för att vara Apples sökmotor 2022

Från sajten:
image

Googles kostnad för att förbli Apples förvalda sökmotor fortsätter att öka, även om beloppet redan har varit astronomiskt i flera år.

Google betalade 20 miljarder dollar för att få äran att vara den sökmotor som möter dig först i Safari under 2022. Denna lilla detalj, har avslöjats i dokument från en rättegång där Apples Eddy Cue är involverad. Denna summa visar en ökning från föregående år, då Google avslöjades betala 18 miljarder dollar.

Intressant nog avslöjar dokumenten att Googles betalningar under 2020 stod för 17,5 procent av Apples rörelseintäkter.

Via: Bloomberg

Det hade varit lite roligare om Bing hade varit default.

1 gillning

Så mycket pengar har inte Microsoft.

Men man kan väl få spekulera lite? Jag tycker inte att det är bra att företag är för dominerande, som Microsoft var tidigare och som Apple och Google är nu.

Bara för att ställa det på sin spets så ska jag ta steget ut i det okända. Kontakta Piff och Puffs räddningspatrull om jag inte hörs av på en vecka.

Just därför som jag använder startpage.com som sökmotor.

Google kör mycket reklam i sina sökningar nu:
Hej då Google, nu går jag över till Chat GPT - M3

Skulle vara kul om Apple gjorde en egen sökmotor.

Det har det ju ryktats om i många år men kommer knappast hända så länge Google betalar Apple 20 miljarder om året.

Jag är övertygad om att Apple har en egen sökmotor. De har bestämt sig för att aldrig hamna i situationen där man är beroende av någon annan.

Hela OSX fanns parallellt för Intel, långt innan det presenterades. Egen webbläsare och eget officepaket. Egen PDF-lösning. Eget utvecklarsysyem. Jag blir inte förvånad om det finns ett Illustrator, Photoshop och InDesign liggandes, den dagen som Adobe fuckar upp igen.

Apple vill INTE vara beroende av någon annan. Har Apple gjort detta arbete är de fria att samarbeta med andra därför att partnern vet om att Apple kan själv och kommer byta om partnern inte sköter sig.

1 gillning

Jag tror också de har jobbat på det i bakgrunden. Ungefär som med deras egna kartor. Sen kanske de byter när tiden är redo. Eller behåller nuvarande lösning om de inte ser något behov av byte.

Tydligen så står det i avtalet att Apple skall försvara Google gällande detta. Därför alla Apple chefer försvarade Google search i rättegången