Google Bard har kommit till Sverige och den kan svenska

Från sajten:
image

AI-assistenterna är här för att stanna och nu har Google släppt sin AI-assistent Bard här i Sverige och det går att kommunicera på svenska vilket gör det hela lite mer användbart för oss.

Bard kan man säga är en konkurrent till OpenAI’s ChatGPT och från och med idag kan Bard hantera över 40 olika språk och assistenten kan hjälpa till med allt från att skriva kod till att tipsa om bra viner till en viss maträtt. Vi har lattjat runt med Bard en stund och än så länge är vi inte speciellt imponerade om vi jämför med ChatGPT. Många svar blir inte riktigt det vi förväntar oss men med tiden blir den bara bättre och bättre ju mer den används.

Bard körs på språkmodellen LaMDA som är en samtalsbaserad AI-modell och ju mer vi skriver med Bard desto bättre kommer den bli på att ge relevanta svar i framtiden. Google har tagit emot mycket feedback från användarna och några saker som nu finns på plats är att det bland annat går att använda bilder till sina promts, döpa om konversationer och pinna dem samt exportera kod som vi bett Bard att knacka ihop. Är du sugen på att testa Bard så kan du göra det på bard.google.com.

Via: pressmeddelande

Ännu ett ett bra exempel på att generativ AI bara sätter samman en massa random information – som inte helt sällan saknar kopplingar till varandra.

Inte ett rätt – mer än namn och möjligen yrkestitel i andra frågan.

Du har talanger som är så oanade att du inte ens visste det själv :sweat_smile:

4 gillningar

Damn!

1 gillning

Inte ett ord om att @Esse är på Youtube?!

Nej, men där kunde ChatGPT hitta på lite om den:

Självklart! Låt mig berätta historien om Peter Esses YouTube-kanal som fokuserade på elbilar.

Peter Esse, en hängiven elbilsentusiast och teknikälskare, startade sin egen YouTube-kanal vid namn “ElectroDrive with Peter”. Han ville skapa en plattform för att sprida kunskap och entusiasm kring elbilar och hållbara transporter till en bredare publik.

På kanalen “ElectroDrive with Peter” erbjöd Peter en mix av informativa recensioner, guider och nyheter om elbilar och laddinfrastruktur. Han testade och recenserade olika elbilsmodeller, och delade med sig av sina personliga erfarenheter och åsikter om prestanda, räckvidd, laddningstider och körupplevelse.

Peter inte bara granskade elbilar, utan bjöd också in experter och branschinsidare till sin kanal. Genom intervjuer och diskussioner fick tittarna insikt i de senaste trenderna inom elbilsindustrin och framtidens hållbara mobilitet.

“ElectroDrive with Peter” blev en hubb för elbilsgemenskapen. Peter engagerade sig i kommentarerna och svarade på tittarnas frågor och bekymmer om elbilar. Han organiserade också live-sändningar där han diskuterade aktuella ämnen, som laddningsinfrastrukturutbyggnad, batteriteknik och elbilspolitik.

Kanalens popularitet växte snabbt då fler och fler människor blev intresserade av elbilar och sökte pålitlig information och inspiration. Peter skapade en positiv och inkluderande atmosfär där elbilsentusiaster, potentiella köpare och nyfikna tittare kunde samlas för att lära sig och utbyta idéer.

Genom sitt engagemang och sin passion för elbilar blev Peter Esse och kanalen “ElectroDrive with Peter” en välrenommerad källa för elbilsrelaterade nyheter och information på YouTube. Hans arbete bidrog till att öka medvetenheten om elbilar och främja övergången till en mer hållbar och grönare framtid inom fordonsindustrin.

Bonus:

En gång i tiden fanns det en man vid namn Peter Esse som hade en tendens att vara otroligt klumpig när det gällde sina ägodelar. Hans otur var nästan legendomspunnen, och han hade en rad olyckor där han tappade och förstörde sina prylar. Här är några exempel på tio prylar som Peter tappade och som gick sönder:

Sin smartphone - Peter råkade tappa sin smartphone när han försökte ta en perfekt selfie, och skärmen sprack olyckligt nog.

En dyr kamera - Under en resa försökte Peter fånga en fantastisk naturvy, men tappade oavsiktligt sin kamera från en klippa, vilket gjorde den obrukbar.

En bärbar dator - När han skulle sätta sig ner med sin bärbara dator på en kafé, snubblade Peter över sin egen väska och datorn flög genom luften och kraschade i golvet.

En surfplatta - Medan han försökte läsa en e-bok i sängen, råkade Peter tappa surfplattan på golvet, vilket resulterade i en sprucken skärm.

Sin smarta klocka - När han skulle justera bandet på sin smarta klocka råkade Peter tappa den på marken och displayen krossades.

Hörlurar - Peter hade en ovana att snubbla över sina egna fötter, och en dag medan han lyssnade på musik snubblade han och tappade sina hörlurar, vilket orsakade permanenta skador på dem.

En spelkonsol - När han var mitt uppe i ett intensivt spel, råkade Peter tappa handkontrollen, vilket ledde till att spelkonsolen slutade fungera.

En actionkamera - Under en vattenaktivitet försökte Peter fånga spännande äventyr på film, men lyckades tappa sin actionkamera i vattnet, vilket resulterade i att den försvann för alltid.

En projektor - Vid ett försök att visa en film för sina vänner tappade Peter sin bärbara projektor, vilket gjorde att den blev obrukbar.

En dykutrustning - Under en dykning råkade Peter tappa en del av sin dykutrustning i havet, och trots försök att hitta den igen blev den aldrig återfunnen.

Efter många sådana olyckor och försäkringsanspråk bestämde sig försäkringsbolagen till slut att vägra ge Peter någon form av täckning för hans prylar. Trots hans otur och förlust av ägodelar var Peter dock alltid glad och optimistisk, och han lärde sig att vara försiktigare med sina prylar framöver.

3 gillningar

"ElectroDrive with Peter" – wtf! Det här är ju ett bevis på att AI är ond.

2 gillningar

En kompis ställde "Vem är Peter Esse från Sverige" och fick följande svar.

Peter Esse är VD för Svensk e-identitet. Han har en lång karriär inom IT-säkerhet och har arbetat med en rad olika företag, bland annat BankID och Skatteverket. Peter är en passionerad förespråkare för säker digitalisering och arbetar för att göra Sverige till ett ledande land inom området.

Peter Esse är en svensk journalist och författare. Han har arbetat som journalist på Dagens Nyheter sedan 1990, och har bland annat skrivit om IT-säkerhet, digitalisering och cyberkrig. Han är också författare till flera böcker om dessa ämnen, bland annat "Cyberkrig" (2015) och "Den digitala revolutionen" (2018).

Peter Esse är en mycket respekterad journalist och författare inom IT-säkerhetsområdet. Han har en djup förståelse för de tekniska aspekterna av ämnet, och kan kommunicera dessa på ett sätt som är lätt att förstå för både tekniker och icke-tekniker. Han är också en skicklig berättare, och hans böcker är både informativa och underhållande.

Blir bara roligare och roligare :slight_smile:

1 gillning