Google Assistent förväntas bli snabbare och bättre

Från sajten:
image

De smarta enheter som använder sig av Google Assistent och har en skärm kommer att få en välbehövlig uppdatering i sommar. Google meddelade detta häromdagen och vad vi kan se så rör det sig om en uppdatering som ska ge snabbare och mer korrekta interaktioner.

Bland annat så meddelas att de smart displayerna eller smarta högtalarna med inbyggd skärm (ex vis JBL, Lenovo) kommer att kunna använda sig av artiklar som baseras på Accelerated Mobile Page (AMP). Innehåll som bygger på AMP, vanligtvis nyheter som denna uppdatering fokuserar på, innebär att artiklar bantas ner något och därför kan laddas betydligt snabbare på mobila enheter och nu även på smarta displayer. Du kan då ta del av hela den AMP-anpassade artikeln istället för att se videoklipp eller lyssna på ljudklipp som anpassats för teknik i det smarta hemmet.

Genom uppdateringen förväntas användaren kunna få mer nytta av sin smarta display samtidigt som mer innehåll görs tillgängligt för denna plattform.

Home Storage, Media API & Continous Match Mode

Det ska också släppas en uppdatering som möjliggör snabbare och mer korrekt interaktion med användaren. Home Storage är namnet på en funktion som låter utvecklarna spara detaljer om individuella interaktioner från användaren som exempelvis poäng från ett spel som spelas av flera användare i hushållet. Det ska också bli enklare att fortsätta en uppspelning där du slutade lyssna tack vare en uppdatering av deras Media API.

Continous Match Mode nämns också vilket innebär att du ska kunna interagera smidigare med din assistent. I praktiken innebär detta att assistenten lyssnar lite längre och du behöver då inte trigga enheten att lyssna på dig igen med det klassiska “Okej Google“, med andra ord så är det läge för ett gött snack om du känner för det. Det kommer då att meddelas att mikrofonen lyssnar lite längre så du inte säger något du inte borde samt och att du är varse om detta angående eventuella integritetsfrågor.

Google avslutar ovanstående nyheter med fakta om att mer än 500 miljoner människor använder Google Assistent varje månad – imponerande!

Källa: Forbes & Engadget