God of War Ragnarök lanseras den 9 november

Från sajten:


Vi är många som har undrat när God of War Ragnarök ska lanseras och nu har Sony äntligen gett oss ett datum – den 9 november.

God of War är en spelserie som återupplivades 2018 och spelet gjorde en stor succé bland alla PlayStation-spelare och fick fina betyg. Den 9 november är det dags för nästa kapitel i serien då God of War Ragnarök lanseras. I spelet kommer vi följa Kratos och Atreus där vi kommer få svinga yxor i Norse-världarna och kommer gissningsvis bjudas på frustration i form av svåra bossar men också mycket glädje när vi efter timmars nötande lyckas fälla dem.

Det ryktades att spelet skulle försenas till 2023 men så blir det alltså inte. God of War Ragnarök kommer att lanseras till PlayStation 4 och Playstation 5.

3 gillningar

Sony får snart tvinga mig till att uppgradera min PS4 Pro till en PS5 :sweat_smile:
Lär ju sluta med att jag köper det här till PS4 och är nöjd sen.

Det får du fan inte göra! Lär vara en grafisk orgasm på PS5!

Eller bara snäppet bättre :sweat_smile:

Från sajten:


För att uppdatera våra minnen har Sony släppt en summering av historien från förra spelet inför släppet av God of War Ragnarök.

Videon som är heter Myths of Midgard återberättar Kratos och Atreus äventyr från förra spelet med snygga illustrationer. Även på Playstations blogg går det läsa ikapp sig på äventyret från förra spelet och Sony har annonserat flera specialversioner av God of War Ragnarök som kommer att släppas samtidigt.

Däribland Jötnar Edition som kommer att kosta ungefär 3 000 kronor för den som vill slå på stort. God of War Ragnarök är planerat att släppas den 9 november till Playstation 4 och Playstation 5.

Via: Eurogamer

1 gillning

Från sajten:


Du kommer att kunna välja mellan prestanda eller upplösning och kunna göra ytterligare inställningar.

God of War Ragnarök kan bli snyggaste spelet till Playstation 5 hittills. Så självklart är vi nyfikna på vilka grafik-inställningar spelet kommer med. Enligt senaste rykten ska det finnas två lägen att välja mellan beroende på om du vill ha bättre prestanda eller högre upplösning.

Bättre prestanda ger upp till 60 fps och använder en dynamisk upplösning uppskalad till 4K. Med bättre upplösning får du istället 4K-upplösning med 30 fps.

Sedan ska det gå att även aktivera High Frame Rate-läget på Playstation 5. Det här gör att valet med bättre upplösning ger upp till 40 fps. Med valet bättre prestanda och om du har en VRR-kompatibel TV kan det spelas med mer än 60 fps, som rent teoretiskt kan ge upp till 120 fps.

Via: Eurogamer

1 gillning

Från sajten:


Snart är början på slutet här, Ragnarök. 9 november kommer God of War Ragnarök till PS5 och PS4.

Det första God of War kom 2005 från spelstudion Santa Monica Studio. 2018 väcktes det åter till liv. Spelet blev omedelbart en favorit bland alla PlayStation-spelare. 9 november är det alltså dags igen. Den här gången kommer vi följa Kratos och Atreus på en resa för att finna svar inför det slutgiltiga slaget, Ragnarök.

Från sajten:


Släppet av God of War Ragnarök är runt hörnet och senaste videon bjuder på en stor portion humor.

I videon ser vi Ben Stiller utklädd till Kratos hållandes i en gruppterapi för förälder och barn. En anspelning på Kratos och Atreus relation i de senaste spelen. Föräldrarna som tar del av Ben Stillers terapisession är LeBron James och John Travolta. God of War Ragnarök släpps den 9 november till både Playstation 4 och Playstation 5.

Via: Eurogamer

Från sajten:


En kort demonstration på vilken grafik som gamers fick genomlida för över 20 år sedan.

I serien demake så tas nya spel och spolas tillbaka i tiden till en äldre spelkonsols grafikstandard. Senaste spelet som valts ut till detta är God of War Ragnarök som nyligen släpptes.

Spelet hyllades för sin grafik på Playstation 5 och den här korta trailern får oss att undra hur vi ens kunde spela på 90-talet. Pixlig och oförutsägbar grafik som hoppade fram och tillbaka. Men tack o lov banade Playstation (1) vägen till vart vi är idag.

Via: Eurogamer

Pixelgrafik är bland det vackraste jag vet i äldre spel. Ser så mysigt ut och man bara njuter när man spelar ett sånt spel! Sedan finns det ju spel som inte alls fungerar också.

1 gillning

Absolut men det är något med PS1 som är så fruktansvärt :sweat_smile:
Har fortfarande mardrömmar om Shadowman på PS1.

1 gillning

Just PS1 hade lite problem med det ja. Men om man kikar lite på t.ex. Alundra eller Castlevania: Symphony of the Night till PS1 så är spelen hur vackra som helst.

Ja 2D håller för evigt :heart:
Men den sista tiden för PS1 så lyckades de faktiskt med 3D, som i detta riktigt charmiga snygga spelet :grin:

1 gillning

Från sajten:


God of War Ragnarök är det snabbaste säljande spelet hittills för Sonys egna studios.

På Twitter har Playstation Studios-chefen Herman Hulst meddelat att God of War Ragnarök såldes i 5,1 miljoner exemplar första veckan. Han gratulerade även studion Sony Santa Monica och tackade alla fans för stödet.

Thank you to all the PlayStation fans who made God of War Ragnarok the fastest selling PlayStation Studios game ever, and congratulations to everyone @SonySantaMonica on this amazing achievement #GodofWarRagnarok pic.twitter.com/M3y7Uz2GCz

— Hermen Hulst (@hermenhulst) November 23, 2022

Spelet är alltså det bäst sålda på första veckan hittills för Sonys egna studios. Ett rekord som tidigare tillhörde The Last of Us: Part 2 som släpptes 2020. God of War Ragnarök (PS5) finns just nu tillgängligt för 599 kronor enligt prisjakt.

Via: Eurogamer